Capitalul în Secolul XXI

Capitalul în Secolul XXI
329,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Repartizarea avuţiilor este una dintre chestiunile cele mai arzătoare și mai dezbătute în prezent. Dar ce se știe cu adevărat despre evoluţia acesteia pe termen lung?

Dinamica acumulării capitalului privat va conduce oare în mod inevitabil la o concentrare din ce în ce mai puternică a avuţiei și a puterii în câteva mâini? Unii sunt de părere că inegalitățile se vor adânci în continuare, într-o lume din ce în ce mai nedreaptă.

Alții cred că asistăm în prezent la o reducere naturală a ecarturilor și că orice intervenție ar risca să perturbe această tendință armonioasă. Cartea de față ne schimbă în întregime înțelegerea dinamicii capitalismului. Dacă răspândirea cunoștințelor este considerată drept forța principală de egalizare pe termen lung, creșterea rapidă a celor mai mari salarii și concentrarea extremă a patrimoniilor amenință valorile meritocrației și ale justiției sociale promovate de societățile democratice. Extrăgând din experiența secolelor trecute învățăminte pentru viitor, Thomas Piketty ne arată că există mijloacele pentru a inversa această tendință.

O lucrare provocatoare, impresionant de bogată în informații, care ne simplifică extraordinar de mult înțelegerea istoriei economice și ne pune față în față cu lecții dure privitoare la timpurile pe care le trăim.   

„Cartea ce va schimba modul în care percepem societatea și în care facem economia.“-- Paul Krugman, Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2008

 

Despre Autor 


 

Thomas Piketty este director de studii la Ecole des hautes etudes en sciences sociales si profesor la Ecole d’economie de Paris, specializat in studiul inegalitatilor economice, mai ales din perspectiva istorica si comparativa.

Dintre lucrarile publicate, mentionam: Les hauts revenus en France au XXe siecle. Inegalites et redistributions 1901-1998 (2001), Peut-on sauver l’Europe? Chroniques 2004-2012 (2012), Le Capital au XXIe siecle (2013). In 2013 a primit premiul Yrjo Jahnsson, acordat de European Economic Association.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 1008
Editura: Litera
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-741-604-6
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 1.1500

Pareri