Capitalismul Bun, Capitalismul Rău și Economia Dezvoltării și a Prosperității

Mai multe poze

Capitalismul Bun, Capitalismul Rău și Economia Dezvoltării și a Prosperității

Preț de Listă: 144,00 MDL (36,00 RON)

Preț: 72,00 MDL (18,00 RON)

Economisești: 72,00 MDL (18,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Sint identificate si descrise patru tipuri de economie capitalista: capitalismul antreprenorial, administrat de stat, oligarhic si dominat de firmele mari. Desi primul tip a propulsat Statele Unite in pozitia de lider global, cea mai buna forma de capitalism pare a fi o combinatie de capitalism antreprenorial si capitalism dominat de firmele mari, proportia variind de la o tara la alta, in functie de factorii culturali si istorici. O lectura utila economistilor si dezvoltatorilor de politici, dar si tuturor celor interesati de viitorul economiei globale.

Despre Autori

William J. Baumol este profesor de economie si director academic la Berkley Center for Entrepreneurial Studies din cadrul Stern School of Business, New York University, profesor emerit si economist la Princeton University. A mai publicat: Microtheory: Applications and origins (1986), Entrepreneurship, Management and the Structure of Profit (1993), The Free Market Innovation Machine: Analyzing the Growth Miracle of Capitalism (2002).

Robert E. Litan este vicepresedinte al Fundatiei Kauffman si senior fellow la Brookings Institution. A mai publicat: What Should Banks Do (1987), Liability: Perspectives and Policy (1988), The GAAP Gap: Corporate Disclosure in the Internet Age (2000).

Carl J. Schramm este presedinte si director general al Fundatiei Kauffman si Batten fellow la Darden School of Business, University of Virginia. A mai publicat: Understanding Entrepreneurship: A Research and Policy Report (2005), The Entrepreneurial Imperative: How America’s Economic Miracle Will Reshape the World (2006).

Recenzii

Oamenii au depasit o piatra de hotar. Majoritatea traiesc astazi intr-o economie capitalista. Acesta nu este insa sfirsitul istoriei. Dupa cum arata autorii, exista mai multe tipuri de capitalism, si doar o combinatie a doua dintre ele poate asigura toate beneficiile economice, sociale si politice caracteristice acestui sistem socio-economic. - Paul M. Romer, profesor de economie, Universitatea Stanford

 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Good Capitalism, Bad Capitalism, and the Economics of Growth and Prosperity
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1104-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri