Capitalism și Democrație în Europa Centrală și de Est. Evaluarea Moștenirii Regimurilor Comuniste

Capitalism și Democrație în Europa Centrală și de Est. Evaluarea Moștenirii Regimurilor Comuniste

Preț de Listă: 295,00 MDL (73,75 RON)

Preț: 236,00 MDL (59,00 RON)

Economisești: 59,00 MDL (14,75 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Caderea regimurilor comuniste din Europa de Est si sfirsitul celor cinci decenii de Razboi Rece in Europa au fost descrise adeseori drept o revansa a istoriei.

Incluzind eseuri ale mai multor specialisti contemporani in politici comparate si tranzitii democratice, Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est examineaza in ce masura societatile postcomuniste au institutionalizat cu succes politici democratice si economii de piata capitaliste. Analiza „mostenirilor” istorice ale regimului comunist si cea comparativ-istorica a transformarilor politice si economice postcomuniste releva factorii care au determinat rezultatele atit de diferite ale experimentelor democratice regionale initiate de reformatorii postcomunisti.

Cuprins: Timp, spatiu si schimbare institutionala in Europa Centrala si de Est • Spatii postcomuniste: o perspectiva a geografiei politice in explicarea rezultatelor postcomuniste • Mostenirile leniniste si mostenirile socialismului de stat in dezvoltarea constitutionala a Europei Centrale postcomuniste • Politica somajului postcomunist: mostenirile istorice si acceptarea nefireasca a pierderii locului de munca • Mosteniri culturale ale socialismului de stat

Despre Autori

Grzegorz Ekiert, profesor de stiinte politice la Harvard University. Dintre lucrarile publicate: The State against Society: Political Crises and Their Aftermath in East Central Europe (1996).

Stephen E. Hanson, profesor de stiinte politice la Universitatea din Washington. Dintre lucrarile publicate: Time and Revolution: Marxism and the Design of Soviet Institutions (1997). 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1214-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri