Când să jefuieşti o bancă. 131 de idei trăsnite și polemici bine intenționate

Când să jefuieşti o bancă. 131 de idei trăsnite și polemici bine intenționate
322,00 MDL (80,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La zece ani de la publicarea primei ediții a cărții Freakonomics, Steven D. Levitt și Stephen J. Dubner le oferă soluția perfectă milioanelor de cititori care adoră perspectiva Freakonomics:  Când să jefuiești o bancă, o antologie a unora din cele peste 8 000 de articole postate pe cel mai captivant blog din lume, de popularizare a economiei. Această carte încearcă să răspundă la o serie de întrebări trăsnite: De ce însoțitorii de bord nu primesc bacșiș în timpul curselor aeriene? Dacă ați fi un terorist, cum ați ataca? De ce KFC rămâne mereu fără aripioare de pui? 

Cei doi autori vă mai spun și de ce mint oamenii, de ce persoanele mai înalte tind să fie plătite mai bine, de ce este atât de dificil să prezici câștigătorul de la derby-ul Kentucky și de ce ar fi oportună o taxă pe sex (dacă nu și o taxă pe obezitate). De asemenea, veți afla multe despre pasiunile și ciudățeniile lor, de la jocurile de noroc și golf la table și abolirea cenților. Erudită și surprinzătoare, elocventă și amuzantă, Când să jefuiești o bancă reconfirmă stilul genial ce a transformat cărțile celor doi autori într-un fenomen internațional.

„O colecție de eseuri economice trăznite și contraintuitive, care vor delecta cititorii.” -- Kirkus
The Wall Street Journal
„O carte genială, care vă va lăsa muți de uimire.”-- The Wall Street Journal
 
„Acum suntem cu toții freakonomics.” --The Washington Post
 
„Această carte plină de eseuri dinamice și autocritice va fi o lectură fascinantă nu doar pentru fanii Freakonomics, ci și pentru restul cititorilor.” -- Publishers Weekly
 
„Levitt și Dubner ne surprind din nou cu umorul și cu viziunea lor economică asupra vieții de zi cu zi. Cartea celor doi autori va fi un adevărat hit.”-- Library Journal
 
Fragment :

"Au trisat „cele mai bune scoli" din D.C.? (SDL) 
 
O ancheta din USA Today a prezentat dovezi constrangatoare ca la scolile din Washington, D.C., elogiate ca modele de succes, gratie mediei crescute la teste, profesorii au trisat. Dovada: prea multe corecturi la raspunsurile gresite, transformate apoi in raspunsuri corecte. Numarul lor este atat de mare, incat avem o trisare in masa. Inspectoratele nu se inghe-suie sa investigheze, nimic surprinzator de fapt, mai ales ca profesorii de la scoli au fost recompensati cu bonusuri serioase pentru progresul la teste. Kaya Henderson, inspectoarea din D.C., a solicitat marti o reevaluare. 
 
Cand am scris despre trisare in Freakonomics, o investigatie condusa impreuna cu Brian Jacob, nu am luat in calcul si ana-liza corecturilor. Am dezvoltat, in schimb, noi instrumente pentru a identifica insiruiri de raspunsuri improbabile. 
 
Va puteti intreba de ce nu am luat in calcul si stersaturile, cand lucrul era atat de evident. Raspunsul: spre deosebire de scolile din D.C., cele din Chicago nu au permis accesul la evaluarea testelor. Grupul intern care a notat examenele din Chicago nu a inspectat cu regularitate stersaturile; acest lucru s-a efectuat doar cand au existat suspiciuni la anumite clase. 
 
O acuta criza de spatiu la depozitul din Chicago, unde au fost notate testele, a condus, suspect de convenabil, la distrugerea si aruncarea tuturor testelor, la scurt timp dupa evaluarea lor. Unii profesori din D.C. regreta , desigur, ca nu a existat aceeasi lipsa de spatiu de depozitare si in capitala noastra. " 

Detaliile Produsului

Titlu Original: When to Rob a Bank: ...And 131 More Warped Suggestions and Well-Intended Rants
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Publica
Apariția: Mai 2016
ISBN: 978- 606-722-176-3
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4400

Pareri