Câmpul cu Iarbă Neagră

Câmpul cu Iarbă Neagră
144,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții 

Un băiat care vrea adevărul... Un criminal care vrea să se distreze... Steven Lamb, un băiat de 12 ani, sapă gropi în Parcul Naţional Exmoor, în căutarea cadavrului unchiului său, necunoscut, dispărut la vârsta de 11 ani.

Bunica lui Steven este convinsă că fiul ei nu e mort şi încă îl mai aşteaptă să se întoarcă acasă, în timp ce familia se destramă în jurul ei. Iar Steven este hotărât ca, aducând bunicii oasele fiului ucis, să refacă legăturile dintre ei şi să dea un sens lumii din jurul său.

O scrisoare trimisă de copil presupusului ucigaş al unchiului său declanşează un joc periculos între un copil disperat şi un criminal în serie aflat în închisoare, care se plictiseşte. Un joc care va avea mult mai multe consecinţe terifiante decât îşi putuse imagina Steven vreodată...

Recenzie

Câmpul cu iarbă neagră, de Belinda Bauer, este unul dintre cele mai interesante romane poliţiste pe care le-am citit în ultimii ani. Nu numai pentru că autoarea, după o copilărie în Anglia şi Africa de Sud, s-a stabilit în Ţara Galilor, a cărei atmosferă şi peisaje creează un cadru fascinant, în care povestea romanului dobândeşte, treptat, adâncimi de nebănuit la început. Şi nici pentru că Belinda Bauer, educată literar la şcoala romanului poliţist englez, dă o replică viguroasă „valului scandinav”, care pare a domina genul în ultimul deceniu şi jumătate.

În primul rând, scriitoarea nu ne oferă o simplă poveste poliţistă, care, oricât de complexă şi de ingenioasă, să se încheie (inclusiv în mintea noastră) odată cu prinderea autorului crimei. Totul este, în acest roman, nou şi îndrăzneţ: „detectivul”, Steven, are numai 12 ani, crima a fost comisă cu mult timp în urmă, asasinul este un criminal în serie, „ancheta” lui Steven seamănă adesea cu un joc ş.a.m.d. Belinda Bauer nu se mulţumeşte să îmbunătăţească pe ici, pe colo o schemă veche de când romanul poliţist, ci reformează, practic, convenţia acestuia.” - Răzvan Voncu, www.litera.ro/blog

Video despre Carte


Despre Autor

Belinda Bauer este o scriitoare britanică de thriller. A crescut în Anglia şi în Africa de Sud, iar în prezent trăieşte în Ţara Galilor. A lucrat ca jurnalist şi scenarist de televiziune şi film (cu un premiu BAFTA pentru scenariul la The Locker Room) şi este interesată de psihologie, de sport şi de toate tipurile de jocuri de noroc. Câmpul cu iarbă neagră este romanul ei de debut. A primit premiul Gold Dagger pentru cel mai bun thriller în 2010, din partea Crime Writers' Association şi a fost publicat în 17 ţări.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Blacklands
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Litera
Apariția: 30.03.2012
ISBN: 978-606-600-636-1
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.2920

Pareri