Calea Zen

Calea Zen
200,00 MDL (50,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Din punct de vedere istoric, Zenul poate fi privit ca împlinirea unei lungi tradiţii de cultură indiană şi chineză, cu toate că, în fapt, este mai mult chinez decât indian şi că, începând din secolul al XII-lea, s-a înrădăcinat adânc şi extrem de creativ în cultura Japoniei. Ca o realizare a acestor mari culturi şi ca un singular şi cu deosebire instructiv exemplu de ceea ce înseamnă o cale de eliberare, Zenul este unul dintre cele mai preţioase daruri ale Asiei către omenire.“-- Alan Watts

 

Despre Autor


 

Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devinefascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of theLondon Buddhist Lodge mai inainte de a scrie prima sa carte. Se muta la New York in 1938 si apoi la Chicago, unde va functiona ca preot timp de sase ani inainte de a parasi Biserica catolica. Se muta apoi la San Francisco, unde va preda la Academy of Asian Studies. Este influentat in conceptiile sale de D.T. Suzuki si Christmas Humpreys. Ulterior ii va cunoaste pe Joseph Campbell si pe compozitorul John Cage.

Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen. Devenitdecan al Academy of Asian Studies din San Francisco,tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importanteuniversitati.

Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale cat si prin numeroasele sale emisiuni tinute la radio si televiziune.

Moare in 1973 dupa ce a lasat o opera vasta.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Humanitas
Apariția: Mai 2012
ISBN: 978-973-50-3541-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2400

Pareri