Calea Spirituală Yoga

Calea Spirituală Yoga
162,00 MDL (38,02 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Osho vorbeşte cu generozitate şi înţelepciune şi în această carte despre disciplină, despre speranţă, despre armonie, despre corp şi minte şi despre cea mai bună definiţie a ceea ce înseamnă Yoga. 

Pe cat de celebra este practica Yoga, pe atat de putin este cunoscuta. Pe cat de mult o critica cei ce nu au participat niciodata la o lectie de Yoga, pe atat de mult o apara aceia care s-au convins de binefacerile ei, datorita faptului ca au obtinut rezultate.

Yoga este o stiinta, iar cel mai mare savant al ei a fost Patanjali. Nimeni nu poate fi comparata cu el. Pentru prima oara in istoria umanitatii, acest om a redus religia stadiul de stiinta. El a transformat religia intr-o stiinta, revelandu-i legile. Ea nu cere nimanui sa creada in ceva anume. Singurul lucru pe care il cere ea este sa „experimentezi”. La fel cum stiinta are nevoie de experimente de laborator, Yoga iti cere sa experimentezi. Nu exista nici o diferenta intre experiment si experienta; singura diferenta este data de directie.

Un experiment este orientat catre exterior, in timp ce o experienta este interioara. Altfel spus, experienta este un experiment interior.

Yoga este o stiinta existentiala, experimentala. Nu ai nevoie de credinta pentru a o experimenta, ci numai de curaj. O credinta este ceva superficial. Ea nu transforma in nici un fel stiinta. Astazi poti fi hindus, maine poti trece la crestinism. Poti trece de la Gita la Biblie, apoi, la fel de usor, la Coran. Omul care a trecut de la una la alta ramane insa acelasi. Tot ce si-a schimbat el sunt convingerile.

Convingerile sunt la fel ca hainele. Ele nu transforma nimic substantial. Omul ramane acelasi. Nu poti ajunge la adevar cu ajutorul convingerilor, ci doar prin experienta, prin propriile tale realizari.

  

Despre Autor


 

Osho poate fi considerat unul dintre cei mai prolifici autori, unul dintre liderii spirituali cu cei mai numeroşi discipoli, unul dintre cei mai bine vânduţi şi citiţi autori din întreaga lume.În 1931, în Kuchwara, un oraş situat în partea centrală a Indiei se naşte Osho. Până la 9 ani nu a mers la şcoală, dar după ce a învăţat să citească a devorat toate cele 3000 de cărţi din biblioteca sătuculuiîn care locuia.

Osho a trăit prima stare de "samadhi" - iluminare la vârsta de 21 de ani (în 21 martie 1953). A obţinut masteratul în filozofie la Universitatea din Saugar şi timp de 9 ani a predat filozofia la Universitatea din Jabalpur. În 1966 a renunţat la postul de profesor,dedicându-şi viaţa ghidării spirituale cerute de numeroşiilui discipoli. Viaţa lui este fascinantă. 

Osho poate fi considerat unul dintre cei mai prolifici autori, posesorul uneia dintre cele mai mari biblioteci personale (conţinând cărţi citite, nu doar colecţionate), unul dintre liderii spirituali cu cei mai numeroşi discipoli, unul dintre cei mai bine vânduţi şi citiţi autori din întreaga lume şi lista cu superlative poate continua... 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Yoga: the Science of the Soul
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 228
Editura: Mix
Apariția: Octombrie 2006
ISBN: 978-973-8471-53-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri