Călăuza Familiei. Arborele Genealogic

Călăuza Familiei. Arborele Genealogic

Preț de Listă: 699,00 MDL

Preț: 559,20 MDL

Economisești: 139,80 MDL (19%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 163 persoane au cumpărat recent acest produs.

Descriere

Vezi și produsul „Cutia din lemn de stejar + Călăuza Familiei”!

 

Călăuza familiei este o lucrare deosebită, o Carte a Neamului, care urmează a fi completată de către unul dintre părinţi, şi continuată de copii şi de urmaşi. Scopul ei constă în promovarea deprinderilor bune, a tradiţiilor de familie, în asigurarea continuităţii între generaţii.

Premiată la Salonul Internațional de Carte


 

La 4 septembrie 2012, în cadrul Salonului Internațional de Carte, a XXI-a ediție, organizat de Biblioteca Națională, Călăuza Familiei a fost desemnată cu premiul "Cel mai bun design de carte".

 

Ce conține lucrarea Călăuza Familiei?


 

În lucrare îşi găsesc locul toţi cei care au făcut şi fac parte dintr-un neam, dintr-o viţă, cu detalii despre data şi anul naşterii, ziua botezului, numele preotului şi a naşilor, aniversarea căsătoriei, hramul casei şi a localităţii, tradiţii de familie, preocupări şi călătorii.

Dar, vom găsi şi date despre plecarea dintre cei vii ale tuturor care au făcut parte din acest neam, cu indicarea locului de odihnă veşnică.

Setul include:

- Cartea "Călăuza Familiei"
- 4 planșe cu arborele genealogic
- Cartea are copertă din piele și pagini trainice ce vor rezista utilizării în timp.
- Cartea vine frumos ambalată în cutie, ornamentată și sigilată.

 

 

 Ce au făcut mama şi tata, o să facă fiul şi fata.

 

Viața unei Familii


 

Între pereţii acestei cărţi se va clădi viaţa unei familii, expusă cu grijă şi cu respect față de cei ce au fost, şi cu dragoste pentru cei ce vin. Urmaşii vor moşteni această carte ca pe un îndrumător competent şi credincios, un instrument care îi va ajuta să-şi făurească un mediu sănătos în familie.

La realizarea acestui proiect şi-au dat concursul diverşi specialişti şi oameni de cultură, în ideea ca materialul prezentat să se prezinte ca un ghid valoros pentru orice familie cu un înalt nivel de cultură.

 

 

                                                                               Ci să nu închideţi cartea
                                                                               Ca pe recile-mi pleoape.


                                                                               S-o lăsaţi aşa, deschisă,
                                                                               Ca baiatul meu ori fata
                                                                               Să citească mai departe 
                                                                               Ce n-a reuşit nici tata. 

                                                                               Legământ, Grigore Vieru

 

Bunicul este un om cu argint în păr şi aur în inimă.

 

Care sunt capitolele lucrării?


 

Călăuza Familiei este o cronică a familiei, care necesită completată de membrii familiei și include 5 capitole de bază: 


1. Arborele Genealogic. Tradiții și sărbători în familie.
2. Grijile zilnice și banii familiei
3. Sănătatea familiei
4. Munca și odihna
5. Imaginea noastră

Vezi și produsul „Cutia din lemn de stejar + Călăuza Familiei”!

 

 

Cum se completează Arborelele Genealogic?


 

Arborele genealogic al unei familii nu se măreşte la naşterea unui nou membru şi nici nu se diminuează cu plecarea în lumea celor drepţi a altei persoane. Arborele familie este mare, atunci cînd îl cunoşti, şi mic şi beteag, atunci cînd este necunoscut.

Să ne cunoaştem cel puţin 7 generaţii precedente ale neamului din care ne tragem, şi respectiv vom putea să afirmăm că facem parte din acest neam.

Călăuza Familiei vine cu 4 planșe, pe linie maternă și paternă pentru fiecare dintre soți. Completarea se face după modelul de mai jos.

 

Ești interesat de o cercetare aprofundată pentru Arborele Genealogic pe ultimii 300 de ani?
Contactează-ne la numărerele de telefon 022-993-992.

 

Recenzii la Călăuza Familiei


 

Lucrarea cuprinde un şir de sfaturi şi sugestii. - Jurnal de Chișinău, Victoria Popa

„Ghidul Călăuza familiei vine în ajutorul celor care îşi pun problema unei bune organizări a vieţii şi a celor care vor să ducă un mod sănătos de viaţă.

Lucrarea cuprinde un şir de sfaturi şi sugestii cuprinse în cinci capitole: Arborele genealogic, Tradiţii şi sărbători de familie; Grijile zilnice şi banii familiei; Sănătatea familiei; Munca şi odihna şi Imaginea noastră, însoţite de anexe, care vin să descifreze intenţiile autorilor şi să exemplifice anumite afirmaţii din conţinutul „Călăuzei”.”

 

Elementul creştin este prezent permanent în lucrare. - Ziarul Lumina, România, Ecaterina Luțișina

„Elementul creştin este prezent permanent în lucrare prin îndemnul pe care-l face proprietarului să noteze date despre botezurile, cununiile şi înmormântările din familie, printre care şi biserica şi numele preotului care a săvârşit taina sau slujba prohodului.

Micile secrete ale reuşitei în gospodărie îşi găsesc şi ele loc în album, unde tatălui şi mamei li se dă sugestia să transmită copiilor idei despre organizarea bibliotecii, dar şi despre plantarea pomilor, a viţei-de-vie sau chiar despre îngrijirea izvoarelor.”

 

„Călăuza Familiei este o lucrare originală-unicat” - Petru Șarcov, direcotrul Editurii Cu Drag

„Călăuza Familiei este o lucrare originală-unicat, un ghid care vine în ajutorul familiilor care vor să-şi cunoască originile şi neamul, care vor să ducă evidenţa tuturor evenimentelor din familie, care intenţionează să elaboreze un arbore genealogic dar nu ştiu cum să o facă sau nu au timp să caute ajutor specializat.”

 

„O călăuză pentru toată familia.” - Anna Casian-Musteaţă‎, părere pe Facebook

„Mulțumim mult pentru această carte. Într-adevăr, este o călăuză pentru toată familia, dar va fi și pentru generațiile viitoare. Doamne ajută!”

 

„Un proiect original!”  - Nicanor Turcanu, Universitatea de Stat din Moldova.

Autorii au pornit de la intentie laudabila : sa recuperam impreuna istoria neamului. Mai multe popoare isi cunosc radacinile , in virtutea unor traditii multiseculare , istoria lor a fost scrisa nu numai de o mana de carturari eruditi sau de marii anonimi " pe frunzele codrilor",ci si de fiecare traitor in sanul familiei sale.

Pe romani, circumstantele vitrege , i-au impedicat sa dezvolte asemenea traditie frumoasa si utila.Familiile noastre abia de pot desena cateva ramuri din marele lor arbore genealogic.... Printre obiectivele urmarite in lucrarea de fata am descoperit si intentia autorilor de asi aduce aportul modest la recuperarea acestei restante.

Poate adaugam un apel catre primarii, birourile Stare civila sa imaneze tinerilor insuratei, impreuna cu certificatul de casatorie, o Calauza a familiei.

 

 

 

„Spre nemurirea memoriei și a neamului” - Nicolae Matcaș din Bucuresti

Specialiștii din științele umanistice, în special cei din pedagogie, psihologie, etică etc., observând mutațiile de ordin psihic din mentalitatea, gândirea, simțurile și comportamentul indivizilor, au început să vorbească din ce în ce mai frecvent și mai alarmant despre o ecologie a spiritului, despre necesitatea purificării sufletului, a revenirii la credința și morala creștină, la un comportament cult, civilizat, plin de respect între membrii unei comunități

* * *

Doi tineri inimoși de la noi, Valentina Butnaru și Petru Șarcov, care nu sunt și nici nu pretind a fi pedagogi sau psihologi, dar care sunt eminamente alarmați de prăpastia ce se deschide între cei care au fost si cei care vin, între generațiile de azi și cele de ieri, între uitare și neuitare, au renunțat la tradiția de a trage clopotele, și-au răsuflecat mânecile și, ca niște veritabili și plini de răbdare pedagogi, prin exemple și mostre concrete, s-au apucat să ne poarte, atractiv și aproape fără să simțim, mâinile noastre nedeprinse cu pixul pe foaia albă a familiei noastre concrete, rotunjnd cu migală, dar și cu plăcerea unor brazde bine și adânc trase în memorie, literele care formează numele dragi sufletului nostru...

* * *

Așa cum neamul nostru de păstori și agricultori prin excelență, rustic în esența sa nu prea avea când se zăbovi cu scrisul și cititul (crestându-și cu cosorul pe răboj, pentru memorizare, numărul de oi vândute sau mâncate de lupi, mieii dați pe datorie unor consăteni, banițele de grâu împrumutate ș.a.m.d.), iar astăzi urmașii, cărturari, dar lăsători și ei pentru timpuri mai bune, în galopanta lor navigare pe internet, cu atât mai anevoie se apleacă asupra colii imaculate de hârtie să noteze faptele mai importante din viață, ne vine greu să ne imaginăm că se vor apuca toți pe dată să completeze, cu sârguință și paciență, întreg fișierul și toate planșele da capo al fine din ”Călăuza familiei”...

* * *

Mai multe asemenea cronici, însumate laolaltă printr-un fericit concurs de împrejurări, vor prezenta o adevărată istorie a unei spițe, a unui cătun, a unei comune, în fine - a unui neam, o primă sursă de informare și de inspirație pentru viitorii cercetători, cronicari și scriitori ai eposului neamului și o călăuză de comportare demnă printre semeni pentru urmași. Spre nemurirea memoriei.

 

 

Mintea unui copil este o pagină albă, pe care putem scrie aproape tot ce voim.
Dar odată ce am scris, cerneala aproape că nu se mai poate şterge.

 

Șapte motive pentru a avea în casă Călăuza Familiei


 

1. Călăuza ne ordonează unele aspecte ale vieţii.

2. Călăuza ne apropie şi uneşte spiritual cu cei apropiaţi.

3. Călăuza ne cultivă dragostea de tradiţii şi obiceiurile neamului.

4. Călăuza devine un consultant în ordonarea şi fixarea datelor ce ţin de persoane, specialişti de care avem nevoie în viaţa cotidiană.

5. Călăuza ne educă şi creează deprinderi de a gestiona corect banii familiei.

6. Călăuzan e consultă în domeniul păstrării şi obţinerii unei sănătăţi durabile şi aplicării profilaxiei bolilor.

7. Călăuza ne îndrumă să fim buni gospodari, părinţi grijulii, bunici înţelepţi şi cetăţenii destoinici.

 

Apariţia unui mugure înflorit nu înseamnă roada garantată.
E o cale lungă pînă la trăirea bucuriei fructului împlinit...
Primăvara Călăuzei vine cu primul cuvînt scris.

Vezi și produsul „Cutia din lemn de stejar + Călăuza Familiei”!

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 288
Editura: Cu drag
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-9814-9-1
Dimensiuni: 19,5 x 28 cm
Greutatea: 0.9000

Pareri

Părerile Clienților 4 item(s)

Senzațional!!!
este una din cărțile care te face să te gândești la viață și la continuitatea ei. Cu Doamne ajută fraților !
Evaluarea
Parerea lui Cornea Valahu / (Plasată la data 08.03.2014)
e ceva extraordinar
e ceva extraordinar..am si eu asa un ghid..
Evaluarea
Parerea lui Ludmila Pralea / (Plasată la data 25.02.2014)
Perfecta ptr cadou!
Super tare! Perfecta ptr cadou!
Evaluarea
Parerea lui Olesea Ceban / (Plasată la data 24.02.2014)
Recomandăm!
Familia noastra o recomanda!!!

Într-adevăr, este o Călăuză pentru toată familia, dar va fi și pentru generațiile viitoare. Doamne ajută!
Evaluarea
Parerea lui Anna Casian-Musteaţă / (Plasată la data 24.02.2014)