Biblioteca Adevărul, Vol. 36. Călătoriile lui Gulliver

Biblioteca Adevărul, Vol. 36. Călătoriile lui Gulliver
50,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Primind o propunere avantajoasă, Gulliver ajunge pe vasul Antelope, cu care întreprinde o călătorie în Mările Sudului. împinsă de furtună, corabia se izbeşte de o stâncă, iar puţinii membri supravieţuitori ai echipajului sunt nevoiţi să ia o barcă pentru a ajunge pe uscat. Din nefericire, barca este răsturnată de vânt şi numai Gulliver supravieţuieşte, fiind apoi dus de curent până la mal.

În Lilliput, ţara pe care o descoperă la scurt timp după ce ajunge pe ţărm, trăiesc făpturi minuscule - de aproximativ 15 centimetri - care, profitând de somnul său, îl leagă mai întâi, socotindu-l primejdios, pentru ca apoi să-l dezlege şi să pună în mişcare armate întregi de oameni care să-l hrănească. Treptat, liliputanii se lasă cuceriţi de blândeţea celui pe care-l numesc Omul-munte şi, pentru a comunica mai bine cu el, cărturarii ţinutului primesc de la împăratul lor sarcina să-l înveţe pe străin limba lor.

Totuşi, atunci când se pune problema de a-i reda prizonierului libertatea, liliputanii nu se sfiesc să-i impună lui Gulliver anumite condiţii, printre care aceea de a-l face aliat împotriva duşmanilor de pe insula Blefuscu. Dar experienţele lui Gulliver nu se opresc aici. El va cunoaşte societatea uriaşilor din Brobdingnag, va veni în contact cu ridicolul lumii savante din Laputa şi va întâlni orânduirea aproape perfectă a societăţii fiinţelor numite Houyhnhnms.

Despre Autor

Jonathan "Isaac Bickerstaff" Swift (n. 30 noiembrie 1667, Dublin; d. 19 octombrie 1745, Dublin) a fost un scriitor englez, unul din cei mai importanți reprezentanți ai realismului din prima perioadă a iluminismului englez. Caracterizat print-un stil șlefuit și o gândire dominată adesea de o aspră mizantropie, Swift a devenit cunoscut mai ales prin opera sa satirică "Gulliver's Travels" ("Călătoriile lui Gulliver", 1726). - Wikipedia

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Gulliver's Travels
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 352
Editura: Adevărul
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-199-981-4
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri