Biblioteca Adevărul, Vol. 36. Călătoriile lui Gulliver (LIVRARE 15 ZILE)

Jonathan Swift

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

Descrierea Cărții

Primind o propunere avantajoasă, Gulliver ajunge pe vasul Antelope, cu care întreprinde o călătorie în Mările Sudului. împinsă de furtună, corabia se izbeşte de o stâncă, iar puţinii membri supravieţuitori ai echipajului sunt nevoiţi să ia o barcă pentru a ajunge pe uscat. Din nefericire, barca este răsturnată de vânt şi numai Gulliver supravieţuieşte, fiind apoi dus de curent până la mal.

În Lilliput, ţara pe care o descoperă la scurt timp după ce ajunge pe ţărm, trăiesc făpturi minuscule - de aproximativ 15 centimetri - care, profitând de somnul său, îl leagă mai întâi, socotindu-l primejdios, pentru ca apoi să-l dezlege şi să pună în mişcare armate întregi de oameni care să-l hrănească. Treptat, liliputanii se lasă cuceriţi de blândeţea celui pe care-l numesc Omul-munte şi, pentru a comunica mai bine cu el, cărturarii ţinutului primesc de la împăratul lor sarcina să-l înveţe pe străin limba lor.

Totuşi, atunci când se pune problema de a-i reda prizonierului libertatea, liliputanii nu se sfiesc să-i impună lui Gulliver anumite condiţii, printre care aceea de a-l face aliat împotriva duşmanilor de pe insula Blefuscu. Dar experienţele lui Gulliver nu se opresc aici. El va cunoaşte societatea uriaşilor din Brobdingnag, va veni în contact cu ridicolul lumii savante din Laputa şi va întâlni orânduirea aproape perfectă a societăţii fiinţelor numite Houyhnhnms.

Despre Autor

Jonathan "Isaac Bickerstaff" Swift (n. 30 noiembrie 1667, Dublin; d. 19 octombrie 1745, Dublin) a fost un scriitor englez, unul din cei mai importanți reprezentanți ai realismului din prima perioadă a iluminismului englez. Caracterizat print-un stil șlefuit și o gândire dominată adesea de o aspră mizantropie, Swift a devenit cunoscut mai ales prin opera sa satirică "Gulliver's Travels" ("Călătoriile lui Gulliver", 1726). - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 352
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-199-981-4