Călătorie într-un picior

Mai multe poze

Călătorie într-un picior

Preț de Listă: 164,00 MDL (41,00 RON)

Preț: 82,00 MDL (20,50 RON)

Economisești: 82,00 MDL (20,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Publicat în 1989, Călătorie într-un picior este primul roman scris de Herta Müller după ce a părăsit România. Irene, protagonista de 35 de ani a acestui roman, îl cunoaşte la mare pe Franz, un tânăr turist german pe care îl găseşte beat într-o cârciumă şi îl ajută să ajungă la hotel. Aşteptându-şi actele pentru emigrare, Irene stabileşte împreună cu Franz să se revadă amândoi în Germania, după ce ea va fi părăsit „cealaltă ţară“.

La aeroport nu-l va întâlni însă pe Franz, ci pe un prieten al acestuia, Stefan. După mutarea în Berlinul de Vest, prin Stefan îl cunoaşte pe Thomas, un şomer homosexual cu care reuşeşte să comunice. Serpentinele amoroase, anxietatea generată de confruntarea cu birocraţia hărţuitoare pentru imigranţi, analiza lucidă a vieţii de pe străzile metropolei şi dorul de ţara de origine atent ţinut sub control sunt descrise într-o proză concisă, minimalistă, dar cu „o comoară de imagini de neuitat". (Publishers Weekly).

O carte despre alienare, căutări şi, mai ales, despre singurătate. 

 

Recenzie

„O carte superbă. Conştiinţa cea mai intimă a Irenei – în care politicul a devenit cu totul personal – este magnific redată în aceste pagini.“ - The New York Times Book Review

 

Despre Autor

Scriitoarea germană originară din România Herta Muller s-a născut la 17 august 1953 în satul Niţchidorf. După absolvirea studiilor de filologie germană şi română, lucrează pentru scurt timp ca traducătoare într-o fabrică din Timişoara, de unde este concediată din cauza refuzului de a colabora cu Securitatea.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 196
Editura: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-689-374-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri