Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz

Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz
44,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cainii de diamant, Zile pe Turcoaz cuprinde doua nuvele magistrale, care se inscriu in seria Revelation Space.

Caini de diamant sau ogari cu pielea de diamant se profileaza la capatul expeditiei conduse de Roland Childe.

Pentru a afla secretele Turnului Sangeros, Roland Childe organizeaza o expeditie pe indepartata si arida pe planeta Golgotha. Turnul este un loc grotesc, o fuziune intre animal si masina, iar cei care s-au aventurat acolo nu au mai iesit niciodata. In Turn, membrii echipajului sunt confruntati cu enigme matematice si sunt obligati sa isi inlocuiasca membrele si procesele mentale cu dispozitive cibernetice, ca metoda de adaptare la regulile mereu schimbatoare ale jocului mortal condus de Turn. Naqi Okpik de pe planeta Turcoaz isi pierde sora in oceanul viu, format dintr-o comunitate de micro-organisme ale Jonglerilor Mintii, care fac din Turcoaz o vasta arhiva de minti statice. Micro-organismele se infiltreaza in tot corpul, il inunda cu o stare de beatitudine chimica, reface conexiunile neurale, permitand ca o parte tot mai mare din constiinta plonjorilor sa se strecoare in ghergheful vast al oceanului, in imensa constiinta colectiva.

Sosirea unei nave de ultranauti va bulversa viata comunitatii, iar Naqi se va contopi cu oceanul in incercarea de a-si regasi sora si de a salva lumea lor de la distrugere. Turnul si oceanul sunt relicve ale Jonglerilor Mintii, o entitate interstelara din Spatiul Revelatiilor.

Biografie

Alastair Reynolds s-a nascut in 1966 in Barry, Tara Galilor. A absolvit astronomia la Newcastle, obtinand doctoratul in acelasi domeniu la St Andrews, in Scotia.

Alastair Reynolds a debutat cu povestiri SF in 1990, iar in 1991, dupa terminarea studiilor, a plecat in Olanda pentru a lucra in Agentia Spatiala Europeana, unde a activat pana in 2004, cand s-a dedicat in totalitate scrisului. In 2008, a revenit in Tara Galilor.

Autor de space opera cu elemente de hard SF, Alastair Reynolds se bazeaza pe cunostintele sale de fizica si astronomie, care-i ingaduie sa extrapoleze tehnologii viitoare in termeni consecventi cu stiinta actuala.

In 2001, romanul sau Chasm City (al doilea din seria Revelation Space) a fost rasplatit cu premiul British SF. Seria Revelation Space are cinci volume, doua nuvele (cuprinse in Cainii de diamant. Zile pe Turcoaz) si opt povestiri, care urmaresc istoria speciei umane intr-un viitor situat peste trei sute de ani.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Diamond Dogs. Turquoise Days
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Nemira
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-143-214-4
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri