Câinele din Baskerville

Câinele din Baskerville

Preț de Listă: 66,00 MDL (16,50 RON)

Preț: 49,50 MDL (12,38 RON)

Economisești: 16,50 MDL (4,13 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

...Luna stralucea peste acel camp,iar in mijloc era intinsa nefericita fecioara in locul in care cazuse,moarta de frica si de oboseala.Dar nu trupul ei lipsit de viata si nici cel al lui Hugo Baskerville care era aproape le facu parul maciuca celor trei calareti,ci faptul ca,desupra lui Hugo statea o creatura fioroasa,care ii sfasia gatul,un animal mare,negru,semanand cu un caine,dar mai mare decat orice caine vazut vreodata.

Barbatii au privit ingroziti cum bestia i-a scos beregata si apoi si-a intors ochii stralucitori si falcile din care picura sangele spre ei,facandu-i sa tipe si sa o taie in goana calului peste campie.Unul se zice ca a murit chiar in acea noapte speriat de ceea ce vazuse,iar ceilalti doi si-au pierdut mintile si au ramas asa pentru tot restul vietii.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Câinele din Baskerville, o mare reuşită a lui Conan Doyle şi un clasic al romanelor poliţiste, degajă o atmosferă de suspans şi groază, iar Sherlock Holmes este în mare formă. Când Sir Charles Baskerville moare subit de atac de cord, apar zvonuri că moartea s-a datorat giganticului câine vampir ce dă titlul cărţii şi care, se spune, îi bântuia familia de generaţii. Moştenitorul, Sir Henry, soseşte din Canada la Londra şi se îndreaptă spre domeniu însoţit de doctorul Watson, care îl cheamă pe scepticul Holmes să investigheze misterul.

Moşia Baskerville este situată în capătul Dartmoorului, lângă o mlaştină deprimantă şi neguroasă în care se află mlaştina Grimpen, cu nisipuri mişcătoare mortale. Mlaştina şi conacul conferă romanului o mare parte din ambianţa înfricoşătoare în care Sherlock Holmes desluşeşte legătura dintre suferinţa unei femei, un valet misterios, un criminal evadat şi fantoma câinelui jcigaş care scuipă foc.

Romanul atrage cititorii nu numai în lumea mlaştinii ceţoase şi a întâmplărilor stranii, ci şi în cea a operelor lui Conan Doyle. Odată cu prezentarea metodelor ştiinţifice ale lui Holmes, aici autorul îşi manifestă propriul interes pentru ocult, într-o poveste plină de atmosferă, suspans şi răsturnări de situaţie care îl înfricoşează, dar şi stimulează pe cititor. încă de la apariţia sa în foileton, în 1901-1902, romanul a devenit foarte popular, fiind ecranizat de optsprezece ori, începând cu un film german mut din 1914.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Hound of the Baskervilles: Another Adventure of Sherlock Holmes
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Gramar
Apariția: Ianuarie 2011
ISBN: 978-973-1973-46-3
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri