Căderea zidului din Berlin și a comunismului pe înțelesul nepoțelei mele Soazig

Mai multe poze

Căderea zidului din Berlin și a comunismului pe înțelesul nepoțelei mele Soazig
69,00 MDL (17,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Caderea Zidului berlinez marcheaza mai mult decat orice altceva prabusirea regimului comunist. Sigur ca au existat si alte „ziduri” in istorie, dar niciunul nu a avut semnificaţia celui construit la Berlin.

In China antica, zidul inalţat in jurul ţarii avea funcţia de a o proteja de invaziile straine. Limes-ul dimprejurul Imperiului Roman reprezenta un ansamblu de fortificaţii menit sa protejeze teritoriul de barbarii din nord si de nomazii din sud. In ultimii ani, zidul construit in sudul Israelului (nu trebuie sa-l confundam cu Zidul Plangerii din Ierusalim) are ca scop apararea ţarii de teroristii palestinieni. Americanii construiesc acum un zid la frontiera cu Mexic, destinat sa puna capat imigraţiei clandestine.

Toate aceste ziduri au o funcţie defensiva. Nu si in cazul celui din Berlin…

Recenzie

”Volumaşul albastru,... este o carte pe cît de prietenoasă, pe atît de gravă şi necesară, mai ales că se adrează deopotrivă nepoţeilor, dar şi bunicilor, fără a rămîne în afara interesului celor care văd în această lume în ideea de "zid" atît o limită, o graniţă, cît şi o dimensiune mistică, simbolică. - Vladimir Bulat, noiembrie 2009, pe blogul ochiuldeveghe

”...istoria ascunsă în cărămizile care au dat naştere Cortinei de Fier se cuvine să fie şi al îndemâna elevilor, studenţilor, aşa că fiecare bibliotecă şcolară şi universitară trebuie să-şi facă o datorie de onoare din a achiziţiona măcar un exemplar din aceste cărţi esenţiale. - Armanda Filipine, noiembrie 2009, pe blogul brailachirei

 

Despre Autor

Mark Ferro - nascut in 1924, istoric francez contemporan. Dupa ce, sub ocupatie, ia parte la miscarea de Rezistenta din muntii Vercors, se specializeaza, la inceputul anilor `60, in istoria sovietica. Profesor la Ecole polytechnique, director de studii la Ecole des hautes etudes en sciences sociales, director al Institutului Lumii Sovietice si al Europei Centrale.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 104
Editura: Cartier
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-79-602-6
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri