Căderea Romei și Sfârșitul Civilizației

Căderea Romei și Sfârșitul Civilizației
185,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Invaziile barbare violente din secolul al V-lea au distrus Imperiul Roman atotputernic şi civilizaţia sa străveche, ceea ce a dus la apariţia unui „ev întunecat“ pentru locuitorii din Occident: sau nu a fost aşa?

Punctul de vedere dominant astăzi asupra acestei perioade este cel conform căruia „căderea Romei“ a constituit o tranziţie extrem de paşnică spre dominaţia germanică, într-o perioadă de transformări culturale pozitive.

Bryan Ward-Perkins încurajează fiecare cititor să reflecteze din nou, readucând în atenţie drama şi violenţa ultimelor zile ale lumii romane şi reamintindu-ne greutăţile reale cu care s-au confruntat popoarele imperiului cu ocazia adaptării la dominaţia germanică. Exploatând o serie de surse contemporane şi de probe arheologice, el examinează atât cauzele dezintegrării lumii romane, cât şi consecinţele înfrângerii asupra vieţii romanilor obişnuiţi, într-o societate în care standardele de viaţă au coborât până la nivelul preistoric.

El analizează şi felul în care generaţiile succesive au înţeles această perioadă şi motivele pentru care au înţeles-o diferit - ca şi motivele pentru care povestea şi-a păstrat importanţa până astăzi.

Despre Autor

Bryan Ward-Perkins este Fellow al Trinity College, Oxford. Născut şi crescut la Roma, a participat la multe săpături arheologice în Italia, mai ales în situri datând din perioada imediat postromană.

Este preocupat în principal de combinarea probelor istorice şi arheologice şi de înţelegerea tranziţiei de la epoca romană la cea postromană. Coeditor la The Cambridge Ancient History, vol. XIV, publicaţiile sale anterioare includ lucrarea From Classical Antiquity to the Midle Ages, publicată tot de Oxford University Press.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: -
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Allfa
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-571-694-1
Dimensiuni: -
Greutatea: 0.0000

Pareri