Căderea lui Hyperion

Căderea lui Hyperion

Preț de Listă: 204,00 MDL (51,00 RON)

Preț: 61,00 MDL (15,25 RON)

Economisești: 143,00 MDL (35,75 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Romanul Caderea lui Hyperion a castigat Premiile Locus, SF Chronicle, British SF şi Seiun si este finalist al premiilor Hugo şi Nebula.

Caderea lui Hyperion este continuarea romanului Hyperion.

„Misterioasele Cripte ale Timpului se deschid pentru a-si dezvalui secretele celor sapte pelerini – secrete ce vor schimba pentru totdeauna intreg universul.” Booklist

„In HYPERION CANTOS, Dan Simmons ofera [...] una dintre cele mai uluitoare si complexe povesti create vreodata de un scriitor SF [...]. O capodopera a genului, poate unul dintre cele mai de seama romane care s-au preocupat de viitorul omenirii si de locul ei in univers.”- Locus

„In vreme ce planetele Hegemoniei duc un razboi spatial teribil cu rebelii Expulzati care ameninta unitatea galactica, un grup de sapte pelerini duce propriul sau razboi in interiorul Criptelor Timpului, artefactul misterios ce ascunde o creatura hidoasa a carei eliberare ar duce la distrugerea omenirii. In Caderea lui Hyperion, Simmons impleteste cu luciditate si imaginatie poetica numeroasele fire ale unei intrigi complexe. Mai mult decat recomandata!” Library Journal

„Povestea prabusirii in haos a Hegemoniei Omului...”-- Washington Post

  

Despre Autor

Dan Simmons s-a nascut in 1948 in statul american Illinois si a crescut in Vestul Mijlociu. In 1970 a terminat Colegiul Wabash si a fost recompensat cu Premiul Phi Beta Kappa pentru excelenta in fictiune, jurnalism si arta. Dan Simmons a urmat Washington University din St. Louis, dupa care a lucrat aproximativ douazeci de ani in invatamantul primar.

Prima povestire i-a fost publicata in 1982, iar primul roman in 1985. Din 1987 este scriitor liber profesionist. D

an Simmons a devenit faimos in 1989, cand a castigat Premiile Hugo si Locus pentru romanul Hyperion, a carui structura este inspirata din Decameronul si Povestiri din Canterbury.

Dan Simmons a abordat de-a lungul carierei sale literare diverse genuri, combinandu-le uneori in cadrul aceluiasi volum: science-fiction, horror, fantasy si roman politist.

Printre romanele care l-au facut celebru se numara Caderea lui Hyperion (Premiile Locus si SF Chronicle in 1991, British SF, 1992 si Seiun, Japonia, 1996) sau Ilion (Premiul Locus, 2004).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Fall of Hyperion
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 912
Editura: Nemira
Apariția: 2009
ISBN: 978-606-8073-19-4
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri