Butoiul și Cercurile: 22 Iunie 1941 sau cînd a Început Marele Război pentru Apărarea Patriei

Mai multe poze

Butoiul și Cercurile: 22 Iunie 1941 sau cînd a Început Marele Război pentru Apărarea Patriei
226,00 MDL (45,43 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba rusa de Maria Sirghe.
 
Istoricul militar rus Mark Solonin este autorul mai multor carti despre al Doilea Razboi Mondial, in care demoleaza vechile mituri ale propagandei comuniste, cum e cel al imperiului stalinist „linistit, pasnic si aproape neinarmat”. In cel mai cunoscut dintre volumele sale, Butoiul si cercurile, autorul dezvaluie realitatile dure ale Uniunii Sovietice cu precadere de la inceputul razboiului, intre care incapacitatea cadrelor de conducere ale armatei de a colabora eficient si de a fructifica avantajul tehnicii de lupta superioare in fata unui invadator bine organizat.
 
Cifrele invocate arata ca numarul dezertorilor din Armata Rosie a fost cu mult mai mare decat al celor raniti sau morti in lupta, iar pierderile materiale inregistrate au fost cauzate mai curand de incompetenta ofiterilor superiori decat de puterea de foc a inamicului. Concluzia la care ajunge Mark Solonin este ca pentru Stalin al Doilea Razboi Mondial – pe care l-a pregatit, l-a provocat si l-a dezlantuit cu atata tenacitate, dar atat de inabil – s-a incheiat cu o victorie ce nu i-a apartinut, „cel mai genial conducator de osti al tuturor timpurilor si popoarelor” fiind declarat „creatorul si organizatorul Marii Victorii”.
 
Din cuprins:

Planul unei operatiuni • Prima batalie • „Si a plecat, insufletit de-un ordin...” • Memoriul lui S.V.  Borzilov • Foc din cer • „Ti-a sunat ceasul, burjuiule...” • „Blindajul e rezistent si tancurile noastre sunt rapide...” • 23-25 iunie 1941 • Dezastrul • Epidemia tancurilor • Aritmetica istoriei • „Nu mai stiu o alta tara la fel...”

Recenzii

”Cartea scrisa de Mark Solonin intr-un stil incitant, chiar daca in multe locuri abunda cu informatii extrem de tehnice care necesita o expertiza militara clara (insa, dupa cum bine o stim, in secolul al XX-lea performantele tehnicii de lupta au constituit argumente extrem de importante in explicarea derularii unor evenimente istorice care au modelat lumea de astazi), aduce o mare cantitate de informatii noi publicului interesat, dovedind ca efortul de rescriere si reinterpretare a istoriei, mai ales in zonele contaminate de propaganda istorica a regimurilor comuniste, este departe de a-si fi secat (re)sursele.” -- Codrut Constantinescu, 6 august 2012, pe filme-carti.ro

Despre Autor

Mark Solonin este istoric militar, interesat cu preponderenta de al Doilea Razboi Mondial si epoca lui Stalin.

A publicat mai multe carti pe tema celui de-al Doilea Razboi Mondial, precum Pe aerodromurile ce par adormite (2006), 25 iunie: inconstienta sau agresiune? (2007) sau Istoria falsa a Marelui Razboi (2008, declarata cea mai buna carte a anului din Rusia).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 440
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2012
ISBN: 978-973-46-2237-5
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Fata de alti istorici, acest istoric rus
Fata de alti istorici, acest istoric rus "are" darul de a complexa faptele mai mult decat este nevoie. Trebuie sa ai multa rabdare si cunostinte istorice macar de nota 8 ca sa intelegi ce vrea sa prezinte. Sincer nu am citit toate capitolele.
Evaluarea
Parerea lui Dorin / (Plasată la data 27.06.2014)