Bucuria de a Trăi [eBook]

Bucuria de a Trăi [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

În apropiere de Arromanches, cei din familia Chanteau o primesc în casa lor pe Pauline, o verişoară în vârstă de zece ani rămasă orfană. Suflet mărinimos şi plin de viaţă, micuţa aduce numai bucurie în sânul familiei. Numai că, pe măsură ce trec anii, crizele de gută ale unchiului Chanteau se accentuează, sănătatea mintală a fiului său Lazare devine precară şi totul se complică...

Recenzii

„În ironia amară din Bucuria de a trăi, Émile Zola a strecurat o doză extraordinară de umanitate. Printre cele mai remarcabile romane ale sale, puţine se bucură de grandoarea cu care este tratată această poveste a unei simple familii burgheze, ale cărei drame au ca decor superb marea, la fel de crudă, de nemiloasă şi de neobosită ca şi viaţa, care distruge încet un biet sătuc de pescari.” (Guy de Maupassant)

Despre Autor

Émile Zola (1840-1902) a fost un important prozator francez, teoreticianul şi principalul exponent al naturalismului francez şi european, dramaturg şi un personaj important al eliberării politice a Franţei.

Mai mult de jumătate dintre romanele sale, inclusiv Bucuria de a trăi, fac parte dintr-un ciclu numit Les Rougon-Macquart. Acţiunea romanelor din acest ciclu are loc în timpul celui de-al doilea imperiu francez, iar una dintre temele recurente este aceea a influenţei eredităţii asupra a două ramuri ale unei familii, Rougon şi Macquart, de-a lungul a cinci generaţii.

„Să nu uităm niciodată curajul unui mare scriitor care, asumându-și toate riscurile, punându-și în pericol liniștea, faima și chiar viața, a îndrăznit să își ridice tocul și să-și pună talentul în slujba adevărului.” – Jacques Chirac

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 0,75 MB
Pagini Ediție Print: 392

Pareri

Părerile Clienților 3 item(s)

O carte relaxanta
Cea mai relaxată carte de unde am invatat multe.multumesc!
Evaluarea
Parerea lui Aurica miholca / (Plasată la data 23.04.2019)
Timp pierdut
Nu m-a impresionat cu nimic lectura acestei cărţi, ba chiar mă aşteptam ca autorul să-i rezerve un alt destin protagonistei şi m-a dezamăgit şi sfârşitul. Lectura cărţii e plictisitoare.
Evaluarea
Parerea lui Prepelita / (Plasată la data 13.09.2013)
Mi-a placut
Aproape pe tot parcursul lecturii imi venea sa-i strig lui Pauline ca o folosesc in cel mai josnic mod si ea nici nu vede :)
Dar in asta si consta "umanitatea lui Zola" in eliberare de sine, in daruire totala.
Pauline e un om real, cu luptele ei interioare din care iese invingatoare.
Evaluarea
Parerea lui Olesea / (Plasată la data 12.06.2013)