Bucate Moldovenești = Молдавская кухня

Bucate Moldovenești = Молдавская кухня
175,00 MDL

Disponibilitate: În Stoc

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 1 exemplar disponibil

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

sau

Descriere

Dacă ne referim la mâncărurile de baza ale strămoşilor noştri, documentele ne vorbesc toarte puţin despre sistemul alimentar, considerat de multă lume puţin important. Astfel, de la autorii antici, precum şi din săpăturile arheologice, depistăm câteva informaţii privind produsele alimentare şi practica culinară la geto-daci. Pentru ei alimentele principale erau fiertura de carne, fiertura de miel, laptele, legumele etc.

Nenumăratele descoperiri arheologice făcute pe teritoriul ţării noastre ne mărturisesc că triburile neolitice semănau pe lângă alte plante alimentare şi grâu, orz, mei. Primele produse alimentare, până la apariţia cultivării şi creşterii lor au fost cele obţinute liber, din natură. Culesul, vânatul, pescuitul şi apicultûrâ au constituit cândva ocupaţii care le ofereau hrană înaintaşilor noştri.

Au fost şi continuă să fie folosite în alimentaţia poporului nostru produsele culese din natură (urzica, loboda, purul, leurda, măcrişul, cimbrişorul, ştevia, ciupercile, cireşele, murele, fragii, merele-pădureţe etc.).

Pescuitul şi produsele din peşte au contribuit la formarea unui număr mare de bucate, care se pregătesc îndeosebi în satele din sudul Moldovei (plachie de peşte, zeamă, răcituri etc.).

Produsele din vânat au constituit o sursă complementară de hrană a moldovenilor din cele mai vechi timpuri. Importanţa vânatului s-a redus după domesticirea animalelor.

 

Despre Autor

Donica Serghei, restaurator - calea de formare profesională a parcurs-o de la bucătar-ucenic până la tehnolog principal. A activat în calitate de profesor la colegiul culinar şi de comerţ, precum şi bucătar-şef.

A elaborat o serie de tehnologii culinare pentru mai multe restaurante renumite din Chişinău. Membru al juriului la diferite concursuri internaţionale ale bucătarilor, vicepreşedinte al Asociaţiei Bucătarilor din Moldova.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Bucate Moldovenești = Молдавская кухня
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 96
Editura: Biblion
Apariția: 2020
ISBN: 9789975148603
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri