Bonjour Tristesse

Mai multe poze

Bonjour Tristesse
169,00 MDL (33,97 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

sau

Descriere

Intr-o noua traducere, de Ana Antonescu.
 
Romanul care a rascolit destinele unei generatii.
 
Roman ce a scandalizat societatea franceza la jumatatea secolului trecut, Bonjour tristesse s-a vindut in peste doua milioane de exemplare si a fost tradus in douazeci de limbi.

Bonjour tristesse urmăreşte peripeţiile unei adolescente care încearcă să înţeleagă şi să controleze lumea din jur. Cécile îşi petrece vacanţa de vară la ţărmul Mediteranei, împreună cu tatăl ei şi cu iubita acestuia, Elsa, o tânără frivolă, ahtiată după viaţa mondenă, cu care fiica se înţelege excelent. Dar lucrurile se complică atunci când în vizită soseşte Anne, veche prietenă a mamei răposate, o femeie stilată, cultă, responsabilă, de care tatăl ei se îndrăgosteşte nebuneşte şi cu care decide să se căsătorească.

Deşi o admiră pe Anne, fata de numai 17 ani îşi vede ameninţată viaţa uşuratică, palpitantă şi voluptuoasă, aşa că ţese împreună cu iubitul ei, Cyril, o intrigă amoroasă prin care Anne să decadă în ochii tatălui şi Elsa să revină în viaţa acestuia.

Cartea a fost ecranizată de trei ori, versiunea cea mai cunoscută fiind cea din 1958, în regia lui Otto Preminger, cu Deborah Kerr, David Niven şi Jean Seberg în rolurile principale. 

 

Recenzii


 
”Romanul care a deschis calea către o societate mai tolerantă, una dintre senzaţiile literaturii secolului XX.” -- The Daily Telegraph

„Nu-mi judec niciodată personajele. Spun uneori că unul e simpatic, că-i gay ori că-i plicticos. Singura moralitate care trebuie să conteze pentru un scriitor este aceea a esteticii sale.” -- Francoise Sagan
 

Despre Autor


 

Françoise Sagan (1935-2004) a fost copilul teribil al scenei culturale franceze din anii '50-'60. Celebritatea ei, datorată în bună parte unei vieţi mai mult decât flamboaiante, putea rivaliza cu cea a starurilor de cinema şi a cântăreţilor vremii.

Presa a scris că moartea ei „a lăsat Franţa devastată", deşi şi-a trăit ultimii ani în mizerie şi uitare. Tradusă peste tot în lume, a fost singura scriitoare care nu a fost interzisă în Rusia în timpul Războiului Rece.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Bonjour tristesse
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-973-46-5512-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2015

Pareri