Blocați în labirint

Blocați în labirint
200,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Comenzi prin telefon la +373 (22) 993-992, online prin Facebook Messenger sau direct la Librăria Bestseller.

Majoritatea locuitorilor Republicii Moldova sunt lipsiti de speranța zilei de mâine. Hâituiti și sârâciți, în 25 de ani de tranziție, aleargâ, de la an la an, dupa noi și noi fantasme. Totul se desfâsoarâ într-un sistem, bine pus la punct, de amâgire a cetâtenilor moldoveni. Minti diabolice, a câror lâcomie este de nestávilit, tin prizonieri milioane de oameni.

Odatâ eu destràmarea Uniunii Sovietice, resursele și capacitâtile colosului eu picioare de lut au fost împârțite noilor state apàrute pe harta lumii. Arsenalul nuclear s-a dus cátre Rusia, dupa negocien și renuntári din partea Belarusului și Ucrainei, restul bogátiilor au ramas, teoretic, noilor state, pe teritoriul cárora se aflau la momentul scindarii.

Fârâ économie de piatá si proprietate privatá, sistemul sovietic a intrat in colaps. Chiar dacá economía nu funciona, resursele erau acolo, gata sá fie luate si transferate din proprietatea publica ín cea privatá. Dar nu de la popor catre popor, ci de la popor catre un numár mic de oameni, indivizi care detineau informatiile si care au acaparat, în scurt timp, avutia „partidului” si a „norodului”.

Un nou stat se anunta la orizont: REPUBLICA MOLDOVA, iar cei care voiau sa o stâpâneascâ erau bine pregatiti. Ímpártirea teritoriului si a resurselor s-a facut rapid (si nu pe criterii nationale!) íntre cele douá maluri ale Nistrului si „nacealnicii” vremii. În timp ce marile complexe agricole au fost privatizate de catre moldoveni, directorii rosii din Tiraspol au pus stâpânire pe obiectivele industriale si de armament...

 

Despre autor


 

George Nicolae Simion s-a nascut pe 21 septembrie 1986, în Focsani, România.

A studiat la Facultatea de Administrare si M Afaceri a Universitâtii din Bucuresti, apoi a urmat masteratul la Universitatea „Alexandru loan Cuza" din lasi,având ca temà de cercetare „Crimele comunismului".

Sunt peste zece ani, de când s-a îndràgostit sincer si iremediabil de Basarabia. Se întâmpla atunci, când un grup de tineri au urcat pe clădirea Liceului „Gheorghe Asachi" din Chsinâu pentru a protesta fațà de schimbarea denumirii acestuia. Au avut loc incidente si presiuni din partea puterii comuniste, dar ei nu au cedat nicio clipà si au mers pânâ la capât.

George Simion a mobilizat tinerii sa iasà în stradà si la Bucuresti, ca sà-i sustinà pe cei de la Chisinau. Apoi, a urmat o perioadâ de înfràtire adevàratà, când românii de pe ambele maluri aie Prutului s-au întâlnit la facultâti în România. Pânâ în 2011, a sustinut Miscarea Unionista cu puterile lui de tânâr student, iar pe 17 aprilie, a aceluiasi an, a decis sa formeze o platformâ de asociatii, unde sa se regâseascâ toti cei care cred si luptà pentru Reunire.

Platforma Unionista „Acjiunea 2012" a luat nastere anume datoritâ patosului acelor tineri, în frunte eu George Simion. Pânâ în prezent, „Actiunea 2012" a organizat sute de manifestári publice de informare si sensibilizare a opiniei publice si a factorilor decizionali din România si República Moldova, precum si a comunitâfii internationale, eu privire la necesitatea realizârii unitáfii nationale.

Cu toate acestea, au existât tentative de a-i interzice activitatea. A fost retinut si expulzat de autoritàtile din R. Moldova pe 13mai 2015,dar, nici de aceastâ data, nu s-a dat bàtut. Ca mai apoi, pe 5 februarie 2016, a primit la vama Albita-Leuseni o noua interdicte de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Pânâ la urmâ, acestea au fost anuíate prin hotârârile judecàtoresti ale instantelor din RM.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 92
Apariția: 2017
ISBN: 978-9975-3149-3-0
Dimensiuni: 15 x 21 cm
Greutatea: 0.2300

Pareri