Blackwater - Ascensiunea celei mai puternice armate private din lume

Blackwater - Ascensiunea celei mai puternice armate private din lume
29,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Jeremy Scahill prezintă drumul armatei private Blackwater Worldwide, de la înfiinţarea sa, în 1997, până la momentul în care a devenit cea mai puternică armată de mercenari din lume.

În data de 16 septembrie 2007, explozii şi focuri de armă s-au dezlănţuit în piaţa Nisour din Bagdad, lăsând în urmă 17 victime, civili irakieni, printre care mulţi copii şi femei. Incidentul, denumit de agenţiile de presă „Duminica sângeroasă din Bagdad”, nu a fost cauzat de forţele de insurgenţă irakiene, nici de armata Statelor Unite. Cei care au tras asupra populaţiei neînarmate au fost luptători privaţi, angajaţi ai unei firme ce oferă servicii de securitate particulară, firmă destul de puţin cunoscută de către opinia publică până la acest eveniment.Numele său: Blackwater Worldwide.

Incidentele, uneori mai mult decât dubioase, în care a fost implicată Blackwater, precum şi legăturile firmei cu persoane oficiale din cadrul administraţiilor Clinton şi Bush, sunt doar câteva aspecte ce definesc chipul hidos - în opinia autorului - al noii maşini de război americane.

Recenzii

„O poveste captivantă şi explozivă despre modul în care administraţia Bush a cheltuit zeci de milioane de dolari pentru a construi o armată privată paralelă, care operează în Irak în afara legii... Când Blackwater a apărut pentru prima dată, abia dacă i s-a acordat atenţie, iar canalele de ştiri se temeau atât de mult de posibile procese, încât cartea aproape că a fost interzisă." - Naomi Klein, The Guardian (Londra)

„Relatarea lui Jeremy Scahill despre dependenţa crescândă a guvernului faţă de contractorii privaţi, care obţin profituri masive de pe urma morţii şi distrugerii, pare a fi un roman de suspans futurist. Numai că el nu scrie despre viitor; scrie despre prezent, iar cercetarea sa este enciclopedic documentată." - Courier-Journal

Video despre Carte

Despre Autor

Jeremy Scahill (n. 1974) este un jurnalist independent, colaborator al publicaţiei The Nation. Reportajele sale, realizate în zone fierbinţi ale conflictelor armate în care au fost implicate Statele Unite ale Americii, i-au adus numeroase premii, dintre care amintim prestigiosul George Polk Award, ce i-a fost decernat de două ori. Jeremy Scahill a fost reporter şi corespondent de război în Irak pentru unele posturi de televiziune americane, în timpul administraţiilor Clinton şi Bush.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Blackwater: The Rise of the World's Most Powerful Mercenary Army
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 496
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675-573-6
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.2260

Pareri