Biologie. Subiecte de Pregătire către Examenul de Bacalaureat cu Indicații și Răspunsuri

Biologie. Subiecte de Pregătire către Examenul de Bacalaureat cu Indicații și Răspunsuri
42,00 MDL (9,83 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea propusă reprezintă un suport de lucru pentru absolvenţii de licee care vor susţine bacalaureatul la Biologie. în această culegere pot fi găsite rezumate cu concepte teoretice, teste-model şi răspunsurile la aceste teste.

Atît conceptele teoretice, cît şi testele cu răspunsurile la ele sunt divizate pe clase, conform programei curriculare. Acest fapt, permite elevilor claselor a X-a - a XII-a să rezolve testele în dependenţă de materialul studiat.

Conţinutul cărţii, va fi de real folos şi pentru profesorii de biologie în calitate de material didactic.

Prezenta lucrare conţine întrebări cu grad diferit de dificultate, vizînd înţelegerea şi însuşirea corespunzătoare a cunoştinţelor, precum şi dezvoltarea gîndirii logice asociative a elevilor. Ea include mai multe tipuri de întrebări: cu răspuns scurt, cu alegere duală, probleme şi minieseuri, asociaţii, cauzalitate, ordonare etc.

Nu am dat baremul de apreciere intenţionat, considerînd că la etapa aceasta nu este prioritar ca elevii să-şi calculeze punctajul. Scopul acestei culegeri este acumularea de cunoştinţe, exersarea lor la orice etapă. Luînd în vedere că intenţia de bază a lucrării este de a învăţa absolventul sa gîndească, să-şi exprime opinia proprie, am considerat să evit întrebările ordinare, pentru a interveni cu cele de caracter practic.

Prin parcurgerea sintezelor şi rezolvarea testelor de evaluare, elevii îşi asigură o pregătire temeinică şi o autoevaluare corectă, care le va permite reuşita la examenul de bacalaureat.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Lyceum
Apariția: 2014
ISBN: 978-9975-4273-9-5
Dimensiuni: 16,6 x 24 cm
Greutatea: 0.2420

Pareri