Biografia lui Ramana Maharshi (LIVRARE: 15 ZILE)

Gabriele Ebert

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

O biografie foarte detaliată, oferind fapte și cifre utile pentru a înțelege cât mai bine cine a fost Ramana Maharshi.

Familia, trezirea/iluminarea, schimbările drastice din viața lui Ramana Maharshi, învățăturile lui, principalii lui discipoli, toate sunt înfățișate în carte cu atenția asupra detaliului specifică poporului german.

Dacă majoritatea cărților despre Ramana au tendința să explice ce a zis și a făcut, această carte iți arată pur și simplu cum a făcut, permițându-ne să ne simțim cumva în contact cu acest mare maestru. Nu există în carte tendința de a hiperboliza viața maestrului pentru a-i spori gloria deoarece simplele fapte înșirate în carte sunt suficiente pentru a ne face să întelegem și, dacă suntem suficient de sensibili, chiar să simțim puritatea acestui mare spirit.

Ceea ce face și spune un om are o mare greutate însă o importanță și mai mare are modul în care acest om îi influențează pe cei din jurul lui, de aceea în carte găsim nu doar relatări despre viața și învățăturile lui Ramana ci sunt portretizați cu mare acuratețe principalii lui discipoli.

Desi învățătura lui Ramana poate fi conectata cu sistemul filozofic Advaita totusi învataturile oferite de maestru numeroșilor săi discipoli nu explică ceea ce scrie în cărțile sacre deoarece Ramana nu a ajuns la starea de iluminare după ce a citit aceste cărți ci înainte de a le citi. deoarece a trăit prima stare de iluminare la 17 ani. însăși viața lui, foarte frumoasă și coerentă, este modul în care i-a învățat practic pe discipoli adevarul la care a avut acces.

Această carte poate fi considerată principala sursă de informație pentru cel care dorește să îl înteleagă pe Sri Ramana Maharshi deoarece înainte ca cineva să urmarească să citească scrierile lui și să înteleagă învățăturile lui este foarte important să cunoască în mod cât mai temeinic viata lui Ramana și filozofia lui de viață pusă în practică zilnic dea lungul intregii lui vieți, trăită într-un mod exemplar.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 300
Apariția: 2014
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 X 20 cm
ISBN: 978-606-8460-36-9