Binevoitoarele

Binevoitoarele
440,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Confesiunea unui fost ofiţer SS. Max Aue, un intelectual rafinat devenit un tehnician al ororii, descrie atrocităţile pe care le-a comis pe frontul de Est. Misiunea lui -"curăţarea" de populaţia evreiască a teritoriilor ocupate, precum şi diverse sarcini de asigurare a securităţii în spatele frontului. Participă activ la masacrul populaţiei(evrei, partizani, soldaţi).

Născut dintr-un tată german şi o mamă franţuzoaică, îndrăgostit în adolescenţa de sora lui geamănă, relaţie descoperită, separaţi la adolescenţă, fiecare trimis la diverse internate catolice, Aue este încontinuu obsedat de dragostea faţă de sora lui, dragoste care-l împinge către homosexualitate, dar devine un homosexual discret ce nu se ataşează de nici unul dintre partenerii săi. Prin ochii lui,  putem vedea toată oroarea maşinii totalitare naziste, dramatismul bătăliei dintre două lumi descoperind portrete umane fascinante.

Tema principală a romanului este Răul sau cum se construieşte el. Un sistem este demonic pentru că este alcătuit din foarte multe mici părţi rele, pentru că este servit de foarte mulţi oameni care preferă să-şi acopere ochii şi să îşi desfiinţeze conştiinţa.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 960
Editura: Rao
Apariția: Ianuarie 2009
ISBN: 9789731038339
Greutatea: 1.1500

Pareri