Biblioteca Adevărul, Vol. 75. Omul Invizibil. Războiul Lumilor

H.G. Wells

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 72. La Paradisul Femeilor

Emile Zola

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 74. Agonie și Extaz.(Vol. 2)

Irving Stone

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 64. Livada de vișini. Unchiul Vania. Pescărușul

Anton Pavlovici Cehov

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 71. Insula Comorii

Robert Louis Stevenson

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL

Descriere

Omul invizibil ?Omul invizibil?, un punct de reper al literaturii SF, a fost publicat de Wells in 1897, prima data sub forma de foileton, intr-o revista. Personajul principal, Griffin, un savant cu spirit iscoditor, dezvolta o teorie potrivit careia orice om poate deveni invizibil daca indicele de reflexie ii este modificat.

El incearca chiar pe pielea lui aceasta teorie, insa isi da seama ca fenomenul este ireversibil. Innebunit de furie ca e condamnat sa ramana invizibil pentru tot restul vietii, incearca sa-si ascunda handicapul invelindu-si corpul cu fase, devine din ce in ce mai retras, isi alunga apropiatii din preajma si spera ca va gasi in cele din urma o cale de scapare.

Cartea a inspirat mai multi regizori de film, dar pelicula recenta semnata de Paul Verhoeven, cu Kevin Bacon in rolul principal, este cea mai insemnata si se lauda cu o nominalizare la Oscar.

Razboiul lumilor ?Razboiul lumilor?, un succes fulminant semnat de H.G. Wells, are o tema incredibil de moderna, fiind, se pare, primul roman in care este descris un posibil conflict intre pamanteni si locuitorii altei planete din galaxie.

Cu toate acestea, cativa critici au interpretat mesajul cartii cu totul diferit, imaginandu-si ca martienii sunt un cod si crezand ca autorul ar fi vrut sa descrie, de fapt, imperialismul britanic.

Cartea urmareste doua fire epice, unul despre venirea martienilor, celalalt despre Pamantul cazut sub stapanirea fortelor extraterestre

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 480
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065391629