Biblioteca Adevărul, Vol. 26. Mara (LIVRARE 15 ZILE)

Ioan Slavici

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Descrierea Cărții

Şi totuşi, înzestrată cu o capacitate rară de a face faţă situaţiilor dificile, Mara devine unul dintre personajele importante ale lumii în care trăieşte, caracterul ei puternic şi forţa de a se impune ajutând-o să câştige admiraţia şi respectul tuturor celor care o înconjoară. Creând-o pe Mara, Slavici a încercat să demonstreze că ceea ce primează în viaţa unui om nu se rezumă la bani, la pregătire intelectuală sau la putere în plan social.

Pentru a fi om, în opinia scriitorului, este cel mai important să ai o voinţă de fier şi trăsături morale remarcabile. Deşi nu este decât o femeie simplă de la ţară, prin perspicacitate, perseverenţă, hotărâre şi tărie de caracter, Mara se situează detaşat deasupra oricărei doamne din marile saloane nobiliare.

Recenzii

”Pentru epoca în care a apărut, Mara trebuia să însemne un eveniment și astăzi, privind înapoi, romanul acesta apare ca un pas mare în istoria genului. Cu mult înaintea lui Rebreanu, Slavici zugrăvise puternic sufletul țărănesc de peste munți și cu atâta dramatism, încât romanul este aproape o capodoper” - George Călinescu, critic literar, poet, eseist; în Istoria literaturii române de la origini până în prezent

”Mara este romanul socialității triumfătoare pe toate planurile în confruntarea cu indivizii, luați în parte, pe care natura și vârsta îi împing vremelnic la nesupunere” - Nicolae Manolescu, eseist, critic literar; în Arca lui Noe

Despre Autor

Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848 la Șiria, județul Arad — d. 17 august 1925 la Crucea de Jos, în apropiere de Panciu, județul Vrancea) a fost un scriitor și jurnalist român. A frecventat școala greco-ortodoxă din satul natal, gimnaziul maghiar din Arad și a urmat cursurile Liceului din Timișoara.

Debutează în Convorbiri literare (1871), cu comedia Fata de birău. Împreună cu Eminescu pune bazele Societății ”România Jună”. La finalul anului 1874, se stabilește la București, unde este secretar al Comisiei Colecției Hurmuzachi, profesor, apoi redactor la Timpul. Cele mai reprezentative nuvele sunt Popa Tanda, Scorman, Gura satului; romane - Mara, Din 2 lumi, Cel din urmă armaș; povești - Doi feți cu stea în frunte, Păcală în satul lui, Spaima zmeilor.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 288
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-184-879-2