Ben-Hur

Ben-Hur

Preț de Listă: 144,00 MDL

Preț: 122,40 MDL

Economisești: 21,60 MDL (15%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Descrierea Cărții

După câte se pare, cartea lui Lew Wallace a fost şi prima carte pe o temă religioasă care a primit binecuvântarea Bisericii Catolice, după ce Papa Leon al XlII-lea a citit povestea cuprinsă în paginile ei.

Iuda, personajul central al romanului, un prinţ evreu al seminţiei lui Hur, trăieşte in ţinutul Ierusalimului, chiar în perioada naşterii lui lisus Hristos. Copil fiind, Iuda se împrieteneşte cu Messala, fiul unui colector roman de taxe. Cei doi sunt de nedespărţit până în clipa în care copilul roman este trimis în capitala Imperiului pentru a-şi efectua studiile. îndoctrinat cu idei imperialiste, Messala revine în Ierusalim şi, reîntâlnindu-l pe prietenul său din copilărie, îl persiflează pe motiv că acesta nu abandonase religia iudaică, ceea ce l-ar fi ajutat să se integreze mult mai bine în structurile imperiului.

În opinia lui, Iuda ar fi trebuit să înţeleagă că ultima modă a lumii în care trăiau era aceea de a fi un cuceritor. Inclusiv relaţiile amoroase se bazau pe această mentalitate. Simţindu-se adânc insultat, Iuda face din răzbunare un obiectiv al existenţei sale, urmărind să obţină revanşa atât împotriva lui Messala, cât şi a întregului imperiu, dar asta numai după ce destinul îl supune unor grele încercări.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ben-Hur
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 430
Editura: Corint
Apariția: 2015
ISBN: 978-606-8623-87-0
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri