Bărbații de pe Canapeaua Mea. Poveşti Adevărate despre Sex, Dragoste şi Psihoterapie

Bărbații de pe Canapeaua Mea. Poveşti Adevărate despre Sex, Dragoste şi Psihoterapie
130,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Cartea Barbatii de pe Canapeaua Mea. Povesti Adevarate despre Sex, Dragoste si Psihoterapie face parte din colectia Dezvoltare personala a editurii Litera si se bazeaza in totalitate pe experientele profesionale si personale ale autoarei, Brandy Engler, doctor in psihologie. In prezent, dr. Engler locuieste alaturi de sotul ei in Los Angeles, unde are un cabinet de succes.

Lucrarea de fata relateaza experienta ei din primul an de practica profesionala in New York. Numele pacientilor au fost, desigur, schimbate, dar problemele lor si discutiile din cadrul sedintelor de psihoterapie sunt redate cu fidelitate. Facem cunostinta, rand pe rand, cu David, seducatorul de profesie, cu o cariera infloritoare pe Wall Street si o iubita manechin profesionist, pe care insa nu se poate abtine sa n-o insele; cu Charles, introvertitul neincrezator in propriile forte, pe cale sa se desparta de logodnica lui; cu Mark, membru al comunitatii sado-maso si multi altii.

Capitolele care vorbesc despre terapia de grup, unde barbatii discuta impreuna despre sentimente ca furia sau euforia, sunt la fel de interesante. Iar autoarea nu se da in laturi cand vine vorba sa discute despre propria ei viata sentimentala.

Barbatii de pe Canapeaua Mea nu este o carte tipica de dezvoltare personala. Nu exista concluzii definitive sau generalizari facile. Dar este o lectura care spulbera multe clisee legate mai ales de felul in care isi imagineaza femeile asa-zisa gandire tipic masculina. Altfel spus: ce gandesc barbatii, ce simt barbatii, tot ce trebuie sa stie o femeie. Cartea a fost scrisa in colaborare cu David Rensin, autor de succes, ale carui lucrari au figurat pe lista bestsellerurilor New York Times.

„Modalitatile prin care o femeie poate cauta adevarul despre iubire sunt numeroase. Unele participa la cursuri de meditatie sau intreprind, singure, calatorii in pustietate. Unele cumpara mormane de carti de dezvoltare personala, se aventureaza in lumea intalnirilor pe internet sau se antreneaza pentru maraton.“

 

Recenzii


 

Poate că individualismul este cea mai mare pacoste a secolului XXI, fapt care se reflectă implicit în sexualitatea contemporană. A doua este reprezentată de plictisul cronic şi ambele pot fi integrabile fenomenologiei maladiilor sexuale contemporane. Cu această impresie am rămas după lectura volumului de literatură motivațională Bărbații de pe canapeaua mea. Citesc rar acest tip de literatură care impietează beletristrica aș putea spune, dar cu toate acestea cred că e de datoria mea să fiu la curent cu noutățile.

Interesant de reţinut pentru publicul larg mi se pare a fi adevărul psihologic că sexul este numai pojghiţa care acoperă problemele noastre nerezolvate adesea. Oamenii au tendinţa să topească în dorinţă sexuală alte dorinţe şi nevoi pe care nu le ştiu mărturisi. Şi iarăşi n-avem voie să uităm că deasupra sexualităţii se situează libidoul, o forţă care dirijează imaginaţia, creativitatea, artele şi temperamentele.

În orice caz, autoarea devine simpatică atunci când se declară deconcertată de bărbaţii care se aşază agresiv, cu picioarele desfăcute pe canapeaua ei, la modul nu prea diferit faţă de frecventarea unui bordel remarcă ea. Sosesc ca să li satisfacă nişte nevoi, ba chiar să-şi defuleze furia.

Altminteri, veţi recunoaşte în stilul acestui volum ironiile mainstream gen Dr. Oz precum şi clişeele filmelor comerciale care se petrec pe fundalul unui New York competitiv. Autoarea are curajul de a recunoaşte că nu toate cazurIle sunt rezolvabile şi că nu toate abordările funcţionează, se înregistrează şi eşecuri. Dar este de observat o perspectivă nouă asupra chestiunii sexualităţii.

Sau poate dintotdeauna bărbaţii au simţit nevoia să-şi descarce sufletul în faţa unei femei străine despre… femeile din viaţa lor cu precizarea că nu toţi fac aceste exerciţii, iar dac-o fac se întâmplă numai atunci când vor şi cât vor. Şi peste toate, o mega temă: bărbatul contemporan în calitatea sa de consumator se anunţă a deveni incapabil de ataşament pe termen lung în actuala societate, lucru valabil şi pentru femei. Educaţi să căutăm şi achizitionăm noutăţi, ajungem să confundăm oamenii cu bunurile, ceea ce anunţă un cataclism al sufletului.

Plusuri: Este o carte vioaie, cumva optimistă.

Minusuri: Devine puţin impudic atunci când autoarea se expune pe sine cu iubirile ei.   

Recomandari: O lectură uşoară, aflată în atenţia ambelor sexe.

--  Anca Giura, Bookblog.ro

 

Despre Autori


 

David Ransin a semnat, ca autor sau coautor, numeroase cărți de succes din lista bestsellerurilor New York Times. Despre Bărbații de pe canapeaua mea au apărut articole în publicațiile The Times Magazine, Daily Mail, New York Post, iar drepturile de publicare au fost vândute în 12 țări.

Brandy Engler este doctor în psihologie clinică, specializată în relațiile de cuplu și sexualitate.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Men on My Couch - True Stories of Sex, Love And Psychotherapy
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-686-026-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

Intr-adevar, povesti interesante relateaza
Intr-adevar, povesti interesante relateaza Brandy, insa sentimentul pe care l-am avut dupa ce am citit cartea a fost unul, parca...de ostilitate fata de barbati..si comportamentul lor
Evaluarea
Parerea lui cititoare / (Plasată la data 26.06.2014)
Se merita de citit
este o carte buna, usor citibila care imbina aspectele profesionale in psihologie si viata cotidiana cu care se confrunta autoarea si pacientii sai. :)
Evaluarea
Parerea lui Ina / (Plasată la data 28.06.2013)