Banchetul sau Despre Iubire [Carte Electronică]

Banchetul sau Despre Iubire [Carte Electronică]

Preț de Listă: 53,99 MDL (13,50 RON)

Preț: 27,00 MDL (6,75 RON)

Economisești: 26,99 MDL (6,75 RON) (49%)

Preț de Listă: 53,99 MDL (13,50 RON)

Preț: 27,00 MDL (6,75 RON)

Economisești: 26,99 MDL (6,75 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

"Cititorul are aici, in romaneste, o scriere straveche si, prin veacuri, ilustra: Banchetul lui Platon. Tot ce s-a spus despre iubire de la Banchet mai apoi in el isi afla obarsia si intemeierea, cu singura exceptie a iubirii intru Crist.

Pe de alta parte, dialogul este una dintre cele mai mari impliniri ale prozei lui Platon, ale scrisului in Grecia veche si ale artei literare in genere. In sfarsit, scrierea, in ciuda aparentei ei transparente, este in multe privinte dificila, atat ca idei cat si ca fond istoric al acestor idei: atat intregul gandirii lui Platon, cu tot ce a precedat-o, cat si determinarile specifice ale lumii grecesti clasice. (Petru Cretia) Traducere, studiu introductiv si note de Petru Cretia"

Recenzii

Nu se pot enumera în mod exhaustiv calităţile filosofice ale Banchetului. Se intersectează aici toate temele majore ale gândirii platoniciene. Dar, mai mult decât celelalte dialoguri, acesta ne împiedică să vedem în idealismul lui Platon expunerea seacă a unui intelectualism rece. Fără îndoială că nicicând nu va fi mai bine afirmată ideea că filosofia (şi aceasta nu numai la primul dintre reprezentanţii ei) este mai întâi viaţă, avântul unei dorinţe, pe scurt, că este iubire. La acestea se adaugă tot ceea ce Banchetul ne învaţă despre relaţia şi sentimentul de iubire ca atare: „Filosofia lui Platon este adevărata filosofie a celor îndrăgostiţi; cât durează farmecul ei, nu au niciodată alta. Un om înduioşat nu-l poate părăsi pe acest filosof; un cititor rece nu-l poate suporta” -  Jean-Jacques Rousseau.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3314-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri