Balzac şi Micuţa Croitoreasă Chineză (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Balzac şi Micuţa Croitoreasă Chineză (Top 10+) [Carte de Buzunar]
128,00 MDL (32,00 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Romanul aduce în prim-plan doi adolescenţi, fii de medici, consideraţi „duşmani ai poporului”, trimişi la „reeducare” pe Muntele Fenixului Ceresc, în plină Revoluţie Culturală. Înarmaţi cu o vioară, cu un deşteptător şi, mai târziu, cu traducerile interzise ale lui Balzac, Stendhal, Flaubert, Dumas, Hugo, Dostoievski, Dickens, Melville, Rolland, aceştia îşi execută muncile menite să le învioreze conştiinţa revoluţionară: cară excremente cu spinarea, lucrează în mină şi în orezarii şi vizionează filme (nord-coreene sau albaneze) pe care le joacă apoi în fața sătenilor.

Uşa evadării li se întredeschide însă prin lectura la lumina lămpii, departe de privirile vigilente ale primarului satului, a marilor autori occidentali puşi la index. Şi prima care trece dincolo de ea este Micuţa Croitoreasă, iubita unuia dintre protagonişti – şi ea reeducată, dar sentimental, de Balzac.

 

Vezi Trailerul Ecranizării


 

Despre Autor

Dai Sijie, unul dintre cei mai apreciaţi romancieri şi cineaşti francezi contemporani, s-a născut în 1954, în provincia Fujian din sudul Chinei. Din cauza originii burgheze, între anii 1971 şi 1974 a fost trimis de guvernul maoist la reeducare într-un sat de munte din provincia Sichuan. După moartea lui Mao, a urmat studii universitare de istoria artei şi, în 1984, a obţinut o bursă în Franţa, unde s-a stabilit definitiv, devenind un regizor de marcă.

Filmele sale – Chine, mă douleur (1989), distins cu Premiul Jean Vigo, Le mangeur de lune (1994), Tang, le onzième (1998), Les filles du botaniste (2006) – au fost apreciate de critică şi de publicul cinefil. Romanul sau de debut, Balzac şi Micuţa Croitoreasă chineză, a devenit rapid un bestseller internaţional, tradus în peste douăzeci de limbi şi ecranizat chiar de către autor.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Balzac et la petite tailleuse chinoise
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2233-7
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: