Băiatul care voia să doarmă

Băiatul care voia să doarmă
63,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 1 persoane au cumpărat recent acest produs.

Descriere

Baiatul care voia sa doarma scrisa de Michel Brule este una dintre cartile pe care le citesti pe nerasuflate si apoi o viata intreaga iti tot revin in minte in anumite situatii obsedant !

Brule este un scriitor care nu vrea cantitate… insa ofera calitate, cartea lui are doar 100 de pagini insa are poveste cat pentru o carte de 300 de pagini, este o carte in care multi ne regasim, baiatul care voia sa doarma este (aproape) in fiecare dintre noi cel putin in adolescenta…

Nu este o carte deprimanta, desi este o carte trista iar unele pagini le citesti cu ochii in lacrimi. Povestea baiatului care voia sa doarma este o carte in genul cartilor care povestesc faptele de eroism ale personajelor istorice care desi sant cu pieptul gaurit de glont reusesc cu ultimele puteri sa infiga drapelul sus pe reduta iar printre lacrimile de durere dupa moartea eroului principal exista si bucuria ca nu a murit degeaba…ci a reusit sa-si implineasca menirea !

Baiatul care voia sa doarma a lui Michel Brule nu se afla pe front, se afla intrun mare oras unde nu lupta cu un dusman vizibil ci cu un sistem, cu o stare de fapt nedreapta si cu o lume nepasatoare…

Este o carte repede de citit insa imposibil de uitat, o carte care iti merge la inima, care te face sa plingi apoi te umple de bucurie, este un leac pentru suflet, este despre un luptator care desi infrant… si fara nici o sansa la a castiga lupta nu s-a dat batut… este despre tradare, uitare, iertare, dragoste, bunatate, viata si moarte…

Baiatul care vroia sa doarma de Michel Brule este o carte care merita citita !…Chiar merita !

 

Fragment:

 ”    – Îmi plac mult poveştile. Hai, micuţule, spune-mi povestea ta.
     
M-am născut la Rio de Janeiro într-un cartier sărac care se numeşte Vidigal, chiar lângă plaja Leblon, unde se înalţă hotelul Sheraton. Pe plajă, nisipul e mai alb decât albul. Nu ca mine. Oamenii sunt exemplari, bine îmbrăcaţi şi, mai ales, mândri. În veşmintele lor impecabile, dau impresia că ar lua parte la o nuntă. Ca şi cum ar avea o aură în jurul lor.
 
Soarele străluceşte din ei.  Şi maşinile lor sunt sclipitoare. Automobilul e simbolul succesului. Ayrton Senna conducea o maşină de Formula 1. Era un erou. Sunt sigur că mii de brazilieni şi-ar fi dat viaţa pentru el. Moartea sa la Grand Prix-ul din Saint-Marin în 1994 a lăsat cu adevărat un mare gol.
   
 Pe cealaltă parte a plajei, în favelă, totul e sumbru şi distrus. Aici, oamenii sunt cenuşii şi sărăcia lor e de abanos, cum spunea mama. Bicicletele sunt ruginite şi rupte, aproape scoase din uz. La Rio, oraş minunat - cidade maravilhosa, cum se vrea a se spune, abundenţa şi lipsurile convieţuiesc. La Rio am înţeles că nu-i adevărat că soarele străluceşte pentru toată lumea.
 
În orice caz, nu în acelaşi fel. Dacă eşti bogat, soarele îţi învăluie sufletul, îţi dezmiardă corpul şi te binedispune ca şi cum cineva ţi-ar mângâia fruntea cu un sărut afectuos. Însă dacă eşti sărac şi-ţi ghiorăie maţele, soarele e cumplit. Îţi arde pielea, te ameţeşte şi te usucă. Te înnebuneşte. O ştiu foarte bine...”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 104
Editura: Cartier
Apariția: 2005
ISBN: 978-997-579-365-0
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2100

Pareri