Bagaje Pierdute

Mai multe poze

Bagaje Pierdute
185,00 MDL (41,48 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ce se intampla cand un tanar catalan descopera ca singura mostenire a tatalui care l-a abandonat in copilarie sunt, pe langa o mana de obiecte „gasite“, trei frati vitregi cu acelasi prenume, imprastiati in tot atatea colturi ale Europei? Bagaje pierdute reconstruieste, cu instrumentele romanului politist, existenta lui Gabriel Delacruz Exposito prin marturiile celor patru fii nelegitimi - Cristobal, Christof, Christopher si Christophe, reuniti pentru a reconstitui istoria personala a tatalui absent.

Naratiunile celor patru „cristofori“ de nationalitati diferite, bazate pe relatarile propriilor mame, scot la iveala aspecte semnificative din viata camionagiului picaresc Gabriel, abandonat la nastere, crescut la orfelinat si, la maturitate angajat al unei firme barceloneze de mutari, hot de bagaje alese la intamplare, donjuan si cartofor redutabil.

Aventurile lui Gabriel si ale celor doi colegi de camion in Spania, Germania, Marea Britanie si Franta se deruleaza pe fundalul contextelor sociale si politice care au marcat Europa postbelica, de la dictatura franchista la Mai ’68, si reifica in cheie realist-magica reconstructia identitara a unei Europe tulburi, bantuite de conflicte si de totalitarism. Un roman despre identitate, memorie si eroi, Bagaje pierdute recreeaza, in maniera lui Rushdie si Auster, traiectoria valizelor pierdute - si regasite, in care individul si istoria se intalnesc la masa de poker pentru partida finala.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-588-380-2
Greutatea: 0.4000

Pareri