Avuţia Naţiunilor

Avuţia Naţiunilor
56,00 MDL (12,53 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Avunația Națiunilor este, pur şi simplu, cea mai bună carte de economie politică scrisă vreodată. Este cu adevărat o carte deschizătoare de drumuri, al cărei scop magistral şi sinteză nu au fost depăşite, în cele două secole şi un sfert care au trecut de când a fost scrisă.

Adam Smith este parintele gandirii economice moderne. In volumul de fata au fost culese cateva dintre cele mai importante capitole din lucrarea care a marcat inceputurile disciplinare ale unui domeniu pentru care astazi se acorda Premiul Nobel, dar si paragraful care ofera cititorului o explicatie sintetica a conceptului pentru care autorul va ramane in istorie: mana invizibila.

Chiar daca unele concepte-cheie ale teoriei ganditorului scotian par depasite, in esenta observatiile si explicatiile sale privitoare la natura economica a socialului raman cat se poate de subtile si convingatoare.

Despre Autor

Adam Smith (16 iunie 1723 – 17 iulie 1790) a fost economist, om politic şi filozof scoţian. Fiu al unei familii scoţiene, la 14 ani intră la Universitatea din Glasgow unde devine discipol al profesorului de filozofie morală Francis Hutchison. Apoi intră la Universitatea din Oxford unde rămâne şase ani. În 1748 ocupă un post de profesor de literatură la Universitatea din Edimburg, iar în 1751 trece la cea din Glasgow, unde îl substituie pe Hutchinson la catedra de Filozofie Morală.

În 1768 obţine postul de Comisar al Vămilor din Edimburg, post pe care-l va ocupa întreaga sa viaţă şi care nu părea a fi în contradicţie cu spiritul său liberschimbist. Adam Smith a fost iniţial interesat de etică.

După el statul trebuie să se abţină să intervină în economie, pentru că oamenii acţionează liber în căutarea propriului interes, existând o mână invizibilă ce le converteşte eforturile în beneficii pentru toţi.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Wealth of Nations: The Economics Classic
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: All
Apariția: Octombrie 2010
ISBN: 978-973-1931-78-4
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri