Aventurile lui Sherlock Holmes Vol.1 (LIVRARE: 7 ZILE)

Aventurile lui Sherlock Holmes Vol.1 (LIVRARE: 7 ZILE)
140,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm:

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Produs disponibil în:

Librăria Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Volumul 1 al colecției ”Aventurile lui Sherlock Holmes” cu șase din cele 12 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv de pe Baker Street.

Cartea conține povestirile polițiste: Un scandal în Boemia, Asociația roșcaților, Un caz de identitate, Misterul din Valea Boscombe, Cinci sâmburi de portocală și Omul cu buza răsucită.

Povestirile au fost publicate inițial ca simple povestiri în revista Strand Magazine în perioada iulie 1891 - iunie 1892, apoi în volum, la 14 octombrie 1892, editat de George Newnes Ltd din Anglia într-un tiraj inițial de 14.500 exemplare. Cartea a fost publicată și în SUA la 15 octombrie 1892 de Editura Harper.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Recenzie

Între 1891 şi 1893, Arthur Conan Doyle a publicat, în 'he Strand, 24 de povestiri din seria Holmes, din :are primele 12 au fost strânse în cartea Aventurile lui Sherlock Holmes.

„Pentru Sherlock Holmes, ea va rămâne pentru totdeauna femeia." Aşa începe „Scandal în Boemia", prima povestire ain această culegere. Irene Adler este „femeia" pentru că este singura persoană care l-a întrecut vreodată în inteligenţă pe Sherlock Holmes. Regele Boemiei se teme că va fi şantajat de Adler, fosta sa iubită, care păstrase câteva scrisori de dragoste compromiţătoare şi o fotografie. Ea reuşeşte să-l păcălească pe detectiv şi să reţină fotografia pentru propria siguranţă.

Alt punct de atracţie al colecţiei este strania povestire „Liga roşcovanilor", în care unui roşcovan i se oferă o slujbă de către Ligă, pentru a-l îndepărta în timp ce criminalii sapă un tunel din pivniţa casei sale până la o bancă. în „Omul cu gura strâmbă", lui Holmes i se cere ajutorul pentru găsirea domnului Neville St. Clair, zărit de soţia sa la fereastra unei case dintr-o zonă rău famată a oraşului. Poliţia nu dă decât de urma jnui cerşetor. Apar şi alte mistere înainte ca Holmes să rezolve enigma.

Din punct de vedere istoric, apariţia primelor povestiri din seria „Holmes", în 1887, este foarte interesantă. Pentru prima oară, oraşele europene se extinseseră aşa de Tiuit încât nimeni nu putea cunoaşte decât o mică parte a oopulaţiei. Totuşi, Londra acestor povestiri nu este oraşul sublim şi mult prea mare pentru a fi cuprins de o singură sersoană. Holmes şi Watson sunt răspunsul lui Conan Doyle :a dezvoltarea terifiantă şi aparent nelimitată a civilizaţiei jrbane si industriale de la finele veacului XIX.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Vizi Trailerul EcranizăriiDespre Autor

Sir Arthur Conan Doyle (n. 22 mai 1859 - m. 7 iulie 1930) a fost un romancier britanic, celebru pentru a-l fi creat pe Sherlock Holmes--primul detectiv care apare într-o serie de romane polițiste.

În afara acestora, Sir Arthur Conan Doyle a fost autorul a numeroase povestiri știintifico-fantastice, romane istorice, piese de teatru, romane de dragoste, poezie și texte inspirate direct din realitate (non-fiction).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Brand: Gramar
Apariția: Iunie 2011
ISBN: 978-973-1973-44-9
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Foarte buna cartea
Sunt pasionat de acest personaj fabulos Sherlock Holmes,cartea este foarte buna,200 de pagini pe care le-am citit in 3 zile,te tine in suspans,si astepti cu nerabdare,sa afli ce se va intimpla,e uimitor cum unele detalii invizibile pentru ochii nostri,sunt cele mai importante piste pentru Sherlock,deci concluzia finala,raport pret/calitate/continut este foarte bun,recomand.Inca o data tin sa multumesc bestseller.md pentru posibilitatea de a achizitiona cartea. Parerea lui Andrian / (Plasată la data 28.01.2012)

Bestseller.md îți mai recomandă: