Aventurile lui Pinochio [eBook]

Aventurile lui Pinochio [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)
    • 60 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Aventurile lui Pinocchio a fost definită drept o elocventă descriere simbolică a drumului dificil pe care îl parcurge fiecare dintre noi de la magica libertate infantilă la responsabilităţile vieţii adulte. Povestea lui Pinocchio e tradusă în peste 260 de limbi, iar primul film care i-a fost dedicat datează din 1910!

Carlo Collodi, care publica, în 1881, într-o revistă pentru copii, câteva episoade din povestea unei năstruşnice păpuşi de lemn, era asemenea bătrânului lemnar Geppetto - nu bănuia, nici pe departe, că începând să dea contur unei umile bucăţi de lemn însufleţeşte o capodoperă ce avea să dureze peste timp.

Ca multor băieţaşi, lui Pinocchio îi place să facă numai trăsnăi, să nu-şi asculte părinţii, să chiulească de la şcoală şi să nu muncească. Ca mulţi băieţi obişnuiţi, Pinocchio face doar ce-i place, fără a se gândi la consecinţe. Însă eroul acestei poveşti nu este un băieţel oarecare. Și, cu siguranţă, nu este unul obişnuit.

De fapt, nici nu este un băiat. Având un cap făcut din lemn şi trupul lui fiind cioplit dintr-un buştean năzdrăvan, Pinocchio este o marionetă. Ba, mai mult, o marionetă neastâmpărată!

Despre Autor

Carlo Collodi, pe numele adevărat Carlo Lorenzini, (24 noiembrie 1826 - 26 octombrie 1890) a fost un scriitor și ziarist italian, autor al unor unor cărți didactice pentru copii. Collodi a început să scrie cărți pentru copii în 1876, odată cu publicarea culegerii "I raconti delle fate" ("Povestirile zânelor"), o excelentă traducere de basme literare franceze.

În anul 1881 a început să contribuie regulat la una din primele reviste pentru copii din Italia, ”Il giornale per I bambini", care în primul său număr a publicat primul episod din "Aventurile lui Pinocchio". Dacă numele lui a fost la început remarcat mai ales pentru contribuția sa ca jurnalist și ca autor de manuale școlare, succesul mondial al cărții scrise doar pentru amuzament "Aventurile lui Pinocchio" a dat faima și celebritatea autorului toscan. - Wikipedia

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le avventure di Pinocchio
Limba: Română
Apariția: 1883
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 0.53 MB
Pagini Ediție Print: 188
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri