Aventurile Baronului Munchhausen

Aventurile Baronului Munchhausen
22,00 MDL (5,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fantasticele „Aventuri ale baronului Munchausen" au la bază povestirile baronului neamţ von Munchausen, care a trăit realmente în Germania veacului al optsprezecelea. El a fost militar, un oarecare timp şi-a făcut serviciul în Rusia şi a luptat de partea acesteia cu turcii.

Reîntors la moşia sa din Germania, Miinchausen îşi născoceşte isprăvi dintre cele mai uluitoare, căpătând foarte curând faima unui povestitor isteţ şi ingenios.

Nu se ştie precis dacă el însuşi şi-a scris istorisirile sau a fëcut-o altcineva în numele lui, cert este doar faptul că în anul 1781 câteva dintre ele au văzut lumina tiparului. In anul 1785 scriitorul german Erich Raspe, după ce le-a cizelat, le-a editat într-o carte.

Ulterior au mai scris despre aventurile lui Miinchausen şi alţi scriitori, adăugându-şi povestirile la cele publicate mai înainte. Cu toate acestea, autor al cărţii a fost dintotdeauna considerat Erich Raspe.

Prin spiritul ei, lucrarea de faţă reflectă trăsăturile de epocă ale nobililor baroni şi moşieri germani: ignoranţa, trufia, lăudăroşenia.

Despre aceasta vorbeşte şi faptul că atunci când cartea a căpătat o largă răspândire, numele lui Munchausen era atribuit tuturor inşilor care minţeau la tot pasul de îngheţau apele şi îşi asumau tot felul de isprăvi vitejeşti, pe care nu le-ar fi săvârsit nici printr-o minune.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 62
Editura: Prut Internațional
Apariția: 1998
ISBN: 9975-69-059-9
Dimensiuni: 20,2 x 26 cm
Greutatea: 0.2240

Pareri