Atlasul Norilor

Atlasul Norilor
252,00 MDL (56,37 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartile lui David Mitchell sunt traduse in peste 30 de limbi.

Roman distins cu British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award si Arthur C. Clarke Award, Atlasul norilor a fost ecranizat in 2012, cu Tom Hanks, Halle Berry, Susan Sarandon, Ben Whishaw si Hugh Grant in rolurile principale.

Un vizionar postmodern, un maestru al stilurilor si genurilor literare, David Mitchell combina aventura pura, pasiunea nabokoviana pentru puzzle si fina analiza psihologica cu un dozaj inteligent de speculatii filozofice si stiintifice, in traditia lui Aldous Huxley, Italo Calvino, Umberto Eco si Philip K. Dick. Rezultatul este o stralucita fictiune originala, care ne dezvaluie cum, oricand si oriunde, vointa de putere naste monstri, dar si cum sufletele oamenilor strabat timpul asemenea unor nori care plutesc pe cer.


Recenzii

”Cartea trebuie parcursă cu dragoste, savurată încetul cu încetul, citită cu plăcere în ore dedicate special acestei activităţi, precedate de 40 de minute de pregătiri şi setting the mood: prepararea de cafea sau ceai, poate un pahar de vin roşu, 10 minute de introspecţie filosofică, alegerea creionului preferat pentru însemnari, alegerea ţinutei comode, căutarea celei mai bune poziţii, testarea luminii, mângâierea copertei, o inspiraţie profundă şi ii dăm drumul. Deschiderea e marcată de un jurnal datând de la începutul secolului al XIX-lea.

Pasionaţii se vor bucura fără doar şi poate. Autorul lui şi personajul central al primului set de relatări este Adam Ewing, insărcinat cu treburi administrative pe o insulă din Pacific. Perioada colonizării, a convertirii forţate a localnicilor, a înrobirii şi traficării de sclavi, a goanei dupa marile averi, stârnita concomitent cu practicarea noilor rute comerciale maritime. Cuvinte-cheie: aventură, complot, violenţă, marele "bine" al civilizaţiei.

David Mitchell a scris un roman compus din 6 povestiri separate care comunică între ele prin intermediul unui personaj, ce reapare sub forme diferite în fiecare dintre ele. Fiecare din cele 6 povestiri se întrerupe brusc, este urmată de începutul celei de-a doua, apoi a celei de-a treia şi tot aşa, pana când, odată cu sfârşitul celei de-a şasea, ele se continuă, în ordine inversă.

A şaptea povestire este practic continuarea celei de-a şasea, a opta, continuarea celei de-a cincea ş.a.m.d. Interesant joc şi exerciţiu literar, practicat şi de Frobisher atunci când compune sextetul Atlasul norilor, şi care se şi miră că scrie aşa o capodoperă la vârsta sa. El se miră şi este totodată convins că nu va mai reuşi niciodată sa scrie ceva măcar la fel de bun, şi ca joaca sa cu începutul şi sfârşitul poate să fie o găselnita genială sau una stupidă. Robert Frobisher este corespondentul lui David Mitchell, care pare să fi scris marea sa capodoperă la doar 40 de ani.”

-- Bookblog.ro

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 632
Editura: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-689-547-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri