Aștept Răspuns

Mai multe poze

Aștept Răspuns

Preț de Listă: 142,00 MDL (35,50 RON)

Preț: 71,00 MDL (17,75 RON)

Economisești: 71,00 MDL (17,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Tânăra Lucy Lattimore îşi părăseşte familia şi fuge din micuţul oraş Pompey, Ohio, împreună cu charismaticul ei profesor de istorie, George Orson, hotărâtă să-şi schimbe viaţa. Miles Chashire se află permanent în căutarea lui Hayden, fratele geamăn dispărut de mai bine de zece ani.

Vieţile a trei necunoscuţi se întrepătrund într-o manieră subtilă şi cu consecinţe extrem de surprinzătoare, într-un thriller memorabil, în care trecutul este inventat şi reinventat, iar viitorul pare seducător de ofertant şi totodată primejdios de încâlcit.

Recenzii


 

“Romanul pendulează între criză şi furt de identitate şi construieşte gradat o ţesătură inteligentă şi subtilă între cele trei poveşti.” -- The Washington Times

“Un thriller incredibil de provocator... Vei fi fascinat de la început până la sfârşit.” -- People

”Ryan este un adolescent care locuieşte cu tatăl său, Jay, într-un loc izolat, cei doi fiind parteneri de infracţiuni: mint, înşeală, îşi creează identităţi diferite şi jonglează cu sume mari de bani. Lucy se afla într-o fundătură: locuia într-un oraş uitat de lume, iar după moartea părinţilor ei sora sa era singura care aducea bani în casă, având un job mediocru şi nici o viaţă socială. Lucy se străduie totuşi să termine şcoala, iar când George îi propune să fugă amândoi, acceptă fără a se uita în urmă.

George Corson este un profesor misterios, iar Masserati-ul pe care îl conduce este dovada că nu este ceea ce pare. Povestea lui Miles şi a lui Hayden a fost cea mai interesantă şi este cea care dă drumul lanţului cauzal: Hayden, un copil genial, dar cu multe probleme psihice, trăieşte de mic într-o realitate creionată de el, iar singurul sprijin îl primeşte din partea fratelui său, care intră de bunăvoie în jocurile create de acesta şi îi acceptă amintirile recreate după bunul plac. Asta până când Hayden este internat cu forţa într-un azil de nebuni datorită schizofreniei de care suferea.

Reuşeşte să evadeze, însă nu se întoarce acasă, ci fuge în lume, luându-şi diferite indentităţi, escrocând, furând şi în acelaşi timp continuând jocurile din copilărie cu Miles, care îşi petrece o bună parte din viaţă căutându-l pe Hayden, în principal datorită relaţiei pe care ei au avut-o şi în special deoarece simte că el este ultima legătură cu o viaţă pe care vrea să creadă că a fost fericită, ultima legătură cu o lume idilică a copilăriei, în cea de acum având probleme de integrare.

Cele trei planuri par a nu avea nici o legătură la început, dar apoi firele naraţiunii se întretaie subtil pentru a continua abrupt datorită aceluiaşi Hayden care în nebunia sa se joacă mai mult sau mai puţin conştient cu vieţile tutoror oamenilor care îi ies în cale. “Aştept răspuns” nu are o delimitare clară între bine şi rău, este greu de pus etichetă de “tip rău” chiar şi pe Hayden, cu toate problemele pe care el le cauzează. Este un personaj fermecător, deşi personaj este greu de spus având în vedere personalităţile multiple pe care le crează şi formele sub care apare pentru multe alte persoane, lucru care duce inevitabil la pierderea sinelui – Hayden nu are o personalitate a sa, ci doar bucăţi creionate de el pentru a-l ajuta la împlinirea scopurilor.”

Plusuri: Povestire incitantă, câteva personaje solide

Minusuri: Firul narativ este foarte fragmentat, încâlcit; finalul nu este foarte mulţumitor

Recomandari: Fanilor thrillerelor psihologice

--  Ioan Todoran, Bookblog.ro

Detaliile Produsului

Titlu Original: Await Your Reply: A Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-163-2
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.4400

Pareri