Astăzi este Mâinele de Care te-ai Temut Ieri [Carte Electronică]

Astăzi este Mâinele de Care te-ai Temut Ieri [Carte Electronică]

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 65,55 MDL (16,39 RON)

Economisești: 29,44 MDL (7,36 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 65,55 MDL (16,39 RON)

Economisești: 29,44 MDL (7,36 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Descriere

Cei care pornesc la drum sunt de obicei exploratori, emigranţi sau turişti. În Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri, cel care-şi croieşte drum prin lume, străbătând veacuri, vremuri şi continente, este un cântec. El se aude pentru prima dată în timpul foametei din Irlanda secolului al nouăsprezecelea, unde versurile lui exprimă compasiune pentru un deţinut închis pentru furt de porumb.

Pe urmă, cuibărit în memoria deţinutului, cântecul ia calea coloniei din Macquarie,Tasmania, unde se transformă în protest împotriva abuzurilor penitenciare. Un jurnal de detenţie ţinut atunci este publicat în zilele noastre de un editor englez şi intră în atenţia unui anticar. În acest fel, cântecul se întoarce în Europa, unde devine, prin strădaniile unui fan, talismanul coral care-o însoţeşte pe Liverpool într-o finală de Liga Campionilor.

”Literatura e o tentaţie în sine. Şi o plăcere. Mă simt privilegiat scriind, iar timpul petrecut pe scaun nu exclude alte oferte. Ba chiar am perioade de înaripare retroactivă, pe care cu un an sau doi în urmă nu le credeam posibile. Încerc să descopăr acum, când am început coborârea versantului, unele lucruri pe care, din convenţie sau din prejudecată, mi le-am interzis în trecut.

Şi mai e ceva. Aş fi caraghios dacă, după atâta vreme în care mi-am dorit să scriu şi să public, aş asuma acum o postură sacrificială. E superb să poţi ţese poveşti care să ajungă sub ochii altora. Şi-atunci, cum să consider scrisul o pierdere de vreme, iar din mine să fac o victimă? Dimpotrivă, sunt un răsfăţat.” -- Autorul, www.oradetimis.oradestiri.ro

Recenzii 

Astăzi este maîinele de care te-ai temut ieri este un roman despre suferinţă şi solidaritate, despre spaimă şi vinovăţie, despre succes şi eşec. Dar în primul rând este o poveste despre foamea de libertate pe care o simţim indiferent dacă suntem închişi în celula unei temniţe sau între zidurile convenţiilor şi prejudecăţilor. -- Editura Humanitas

”O balada irlandeza strabate veacuri si continente, schimbandu-si mesajul si menirea. Din cantec cu accente sociale, ea devine cantec de ocna si mai apoi refren al unei galerii engleze de fotbal. Potrivit editurii, Astazi este mainele de care te-ai temut ieri este o poveste despre suferinta si solidaritate, despre spaima si vinovatie. Dar in primul rand este o poveste despre foamea de libertate pe care o simtim indiferent daca suntem inclusi in celula unei inchisori sau intre zidurile conventiilor si prejudecatilor.” -- HotNews.ro

,,Ei bine, „Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri” este povestea unui imn, o ficţiune frumos şlefuită pe marginea versurilor unei balade irlandeze, „The Fields of Atherny”. Despre cum, pe la jumătatea secolului XIX, Irlanda a fost lovită de „boala cartofului”, iar unii, chiar dacă munceau la căile ferate, erau nevoiţi să fure pentru a-şi îngriji familia, pentru că englezii nu le plăteau lefurile la timp.

Despre un astfel de irlandez, Michael Flaherty, prins la furat şi trimis într-o închisoare din Tasmania, „Porţile Iadului”, dar şi despre cântecul pe care fratele lui Michael i-l dedică acestuia înainte de a fi luat şi dus departe de cei dragi. Cântecul acela este „The Fields of Atherny”, iar titlul cărţii vine de la inscripţia pe care deţinuţii „Porţilor Iadului” o descoperă pe pereţii închisorii.'' - http://constantinpistea.wordpress.com/2013/01/07/astazi-este-mainele-de-care-te-ai-temut-ieri-de-radu-paraschivescu/

Vezi Trailerul Cărții


Despre Autor

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la Roma. E mefient faţă de avioane, reptile şi sfaturile medicilor. Croieşte articole pentru ziare şi reviste, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de analiză fotbalistică şi - mai rar decât i-ar plăcea - scrie cărţi. Are câţiva prieteni francezi de nădejde (Millefeuilles, Plaisir Sucré, Macaron etc.), fără să-şi fi trădat prima iubită: ciocolata de casă.

Se îmbată cu vocea lui David Gilmour şi chitara lui Mark Knopfler. Este angajatul unui stăpân birmanez pe nume Aramis, căruia îi invidiază lenea, somnul profund şi mustăţile. La Humanitas, domiciliul lui profesional, publică nişte cărţi de „Râsul lumii". Se îndrăgosteşte repede şi-i trece greu. Detestă clişeele, laptele şi brocoli. A scris despre nesimţiţi, Inès de Castro, Maradona şi Caravaggio.

SCRIERI: Efemeriada (Libra, 2000), Balul fantomelor (RAO, 2000) (reeditare Humanitas, 2009), Bazar bizar (Maşina de Scris, 2004, reeditare Humanitas, 2007), Fanionul roşu (Humanitas, 2005), Ghidul nesimţitului (Humanitas, 2006), Fie-ne tranziţia uşoară - perle româneşti (Humanitas, 2006), Mi-e rău la cap, mă doare mintea - noi perle de tranziţie (Humanitas, 2007), Cu inima smulsă din piept (Humanitas, 2008), Dintre sute de clişee (Humanitas, 2009), Fluturele negru (Humanitas, 2010), Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian (Humanitas, 2011), Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri (Humanitas, 2012).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3869-4-X
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 312

Pareri