Asistență Socială. Studii și Aplicații

Mai multe poze

Asistență Socială. Studii și Aplicații
270,00 MDL (67,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea ofera suportul epistemologic pentru interventia in principalele zone din asistenta sociala, de interes pentru toti profesionistii din domeniu, in special practicieni.

Sint avute in vedere tematici sociale mereu actuale: violenta in familie, reintegrarea sociala a delincventilor, fenomenul de victimizare si interventia asistentiala asupra victimelor, marginalizarea si combaterea acesteia in cazul minoritatilor de orice tip, precum si diversele forme de toxicomanie, cu problemele aferente. Un accent deosebit se pune pe institutia probatiunii in Romania, ca alternativa la sistemul penal clasic, ce si-a dovedit deja limitele atit ca instanta morala, cit si ca resurse umane, financiare etc.

Intentia autorilor este de a transpune in practica paradigmele, metodele si tehnicile enuntate, pe baza unui singur principiu: utilitatea lor „clinica” pentru sistemul client.

Cuprins: Asistenta sociala si minoritati • Victimizarea si tehnicile specifice de asistenta a victimei • Violenta in familie • Asistenta sociala a delincventilor in detentie • Asistarea persoanelor condamnate • Probatiunea si metodele sale de lucru cu infractorii • Probleme de asistenta sociala in toxicomanie

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 448
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-681-750-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri