Asistența Socială în Penitenciar

Mai multe poze

Asistența Socială în Penitenciar
166,00 MDL (41,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul prezinta profilul ocupational al asistentului social care isi desfasoara activitatea in spatiul carceral si principalele reglementari interne si internationale privind activitatea in penitenciare.

Sint expuse principalele teorii care pot contribui la intelegerea comportamentului infractional si care fundamenteaza interventiile ce au ca scop schimbarea comportamentala. Sectiuni distincte analizeaza procedurile, metodele si tehnicile specifice asistentei sociale in penitenciar (planificarea executarii pedepsei, evaluarea initiala, lucrul la nivel individual si cu grupul) si particularitatile interventiilor in cazul detinutilor vulnerabili (minori, femei, detinuti cu deficiente mintale etc.).

Lucrarea se adreseaza studentilor de la facultatile de asistenta sociala care se specializeaza in probatiune, asistentilor sociali care intentioneaza sa-si desfasoare activitatea in penitenciare, precum si celor ce reglementeaza activitatea acestora in spatiul carceral.
 
Cuprins: Din cuprins: Asistentul social in penitenciar. Un profil ocupational • Inchisoarea: istorie si tendinte contemporane • Elemente de etiologie a comportamentului delincvent • Teoriile interventiei • Despre lumea captivilor. Efectele incarcerarii • Evaluarea initiala • Lucrul la nivel individual • Lucrul cu grupul • Detinutii vulnerabili • Asistenta postpenala

Despre Autor 

Ioan Durnescu este lector doctor la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, titularul cursurilor de asistenta sociala in penitenciar, metode si tehnici de lucru cu infractorii, sisteme de probatiune etc. A absolvit Facultatea de Filozofie, specializarea Asistenta Sociala, la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi (1997), Facultatea de Drept la Universitatea din Craiova (2005) si Masteratul de Politici Sociale la Universitatea din Bucuresti (1999), iar in 2006 si-a sustinut lucrarea de doctorat in sociologie cu tema „Fenomenul recidivei in domeniul infractionalitatii patrimoniale” la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi.

A lucrat in cadrul Directiei Generale a Penitenciarelor si in Ministerul Justitiei, Directia de Probatiune. Este autor si coautor a numeroase articole si volume colective din domeniul probatiunii si asistentei sociale in penitenciar.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1335-9
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri