Asistența Socială a Grupurilor de Risc

Asistența Socială a Grupurilor de Risc

Preț de Listă: 270,00 MDL (67,50 RON)

Preț: 135,00 MDL (33,75 RON)

Economisești: 135,00 MDL (33,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Volumul este o marturie a ceea ce s-a realizat in Romania in domeniul asistentei sociale a grupurilor de risc, constituind un instrument util pentru practicieni si studentii la facultatile de profil.In prima parte sint grupate capitole referitoare la necesitatile actuale ale asistentei sociale din Romania, precum reglementarea profesiei de asistent social, protectia copilului, asistenta sociala centrata pe familie, protectia si ocrotirea copiilor abandonati, familia copilului cu dizabilitati, adoptia copiilor.

Urmeaza un set tematic centrat pe grupuri de risc ridicat: violenta domestica, persoane virstnice, someri, persoane care au comis infractiuni, consumatori de droguri si practicante ale sexului comercial, HIV/SIDA, traficul de fiinte umane, refugiati si imigranti, criminalitatea transfrontaliera. Capitolele finale sunt centrate pe serviciile de consiliere si terapie, serviciile de probatiune, tehnicile de comunicare, drepturile omului, cultura organizationala, evolutia serviciilor sociale, furnizorii de servicii, managementul institutiilor de asistenta sociala si economie sociala.

Cuprins: O lume in transformare: grupuri de risc, pierderi, traume si suferinte • Asistenta sociala centrata pe familie • Protectia si ocrotirea copiilor abandonati • Familia copilului cu dizabilitati: aspecte privind calitatea vietii • Violenta in relatia de cuplu: aspecte psihosociale • Asistenta sociala a persoanelor virstnice • Asistenta sociala a somerilor in Romania • Serviciile de probatiune din Romania • Aspecte privind asistenta refugiatilor • Furnizori de servicii sociale in Romania: organizatiile celui de-al treilea sector • Managementul institutiilor de asistenta sociala

Despre Autor 

Doru Buzducea (coordonator)este conferentiar doctor si prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.

A publicat in calitate de autor si coautor carti, studii si articole pe teme legate de asistenta sociala, grupuri de risc, probleme sociale, globalizare, psihologia pierderii si terapia durerii. Director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale. Experienta de cercetare pe baza de granturi la nivel national si international in domeniul grupurilor de risc. Membru al mai multor structuri profesionale si consultant pentru diverse institutii internationale (DHHS, UNICEF, PHARE, UNAIDS).

Dintre cartile publicate, amintim: SIDA – confluente psihosociale (1997), Geopolitica saraciei – politici sociale in sfera grupurilor umane aflate in risc de excludere sociala (1999), Psihologia pierderii si terapia durerii (impreuna cu Iolanda Mitrofan, 1999, 2002), Cetati si Ruine – introducere in studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne (2001, 2005), Aspecte contemporane in asistenta sociala (Polirom, 2005), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din România (coordonator, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in România (impreuna cu Florin Lazar, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 896
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-0277-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.9000

Pareri