Asigurare pentru Moarte

Asigurare pentru Moarte
92,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cand isi publica a doua capodopera, Asigurare pentru moarte (1963), autorul se amuza sa-si confrunte din nou cititorul cu o parte mai putin curata a realitatii. Romanul e o radiografie a duplicitatii, a culpabilitatii si a pasiunii obsesive. Desi reteta pare simpla, are si azi la fel de mult succes.

Un agent de asigurari intalneste o femeie atragatoare care vrea sa scape de sot, iar el nu ezita s-o ajute. Prin natura meseriei sale, acesta stie sa insceneze un accident pentru care despagubirile ar atinge sume imense. Cei doi complici vor avea insa de dejucat actiunile firmei de asigurari, de adormit banuielile politiei si inca multe alte artificii, iar vina pe care o impartasesc este atat de mare incat unul dintre ei trebuie sa dispara.

Realitatea isi pierde busola iar universul cunoscut dispare incetul cu incetul, inghitit de o noua dimensiune, in care omul isi reia, in deplina libertate, dreptul de a fi animal.

Despre Autor

James M. Cain - dupa studii stralucite, (1892-1977) alege jurnalismul (fapt divers si crime), participa in Franta la cel de-al Doilea Razboi Mondial, se intoarce in Statele Unite, iar in 1931 se instaleaza la Holywood, unde semneaza numeroase scenarii, inainte de a-si scrie.

La varsta de 42 de ani, primul sau roman, Postasul suna intotdeauna de doua ori (1934), care ii aduce celebritatea. In anii ?30-?40, a fost, ca si Dashiell Hammett ori Raymond Chandler, unul dintre fondatorii si maestrii romanului noir.

Devenit celebru inca de la debutul sau, prin romanul care a fost initial interzis la Boston pentru obscenitate, dar a stat ulterior la baza a doua ecranizari holywoodiene de exceptie, Cain isi exploateaza intriga dupa variatii diferite, iar cititorul nici nu-si da seama de la inceput ca aceasta s-a si desfasurat. Se lasa dus de val si se trezeste proiectat intr-un univers rece, periculos.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 176
Editura: Leda
Apariția: 2006
ISBN: 9731020063
Dimensiuni: 10 x 18 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri