Asediul Vienei (Top 10+)

Asediul Vienei (Top 10+)
109,00 MDL (27,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta.
 
Roman distins cu Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania si Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane pe 2007
 
O fresca a Transilvaniei dupa al doilea razboi mondial – din perioada comunismului triumfator pina in epoca tranzitiei postrevolutionare –, un roman al nostalgiilor central-europene, al declinului unei lumi cu radacini aristocratice.
 
Personajele – romani, unguri, germani, evrei, armeni, care alcatuiesc un mediu multietnic, unde diferentele lingvistice nu reprezinta un obstacol in calea comunicarii – au in comun mindria apartenentei la un fost imperiu, dar si complexul ca locuiesc departe de centru, de o Viena imaginata ca un loc al miracolelor. Insa nici Viena nu mai e ce a fost si, mai mult, lumea intreaga pare sa se fi schimbat complet in ultima jumatate de secol.
 
Asediul Vienei, epopeea transilvana a lui Horia Ursu, e o carte cum nu am mai citit de mult. Si poate nici dumneavoastra.” -- Bianca Burta-Cernat

Recenzii

”Sintem intr-un orasel din Ardeal, Apud, prin care trece riul Sasar, un orasel cu universitate, cu o gara Veche si o piata Carolina, dar si cu un cimitir Bunavestire… Sintem la sfirsitul lui decembrie 1995, moment la granita dintre socialism si capitalism, cind cel care voia sa plece, putea s-o faca, iar cel care raminea sau se intorcea era considerat „luzar”.

Insa „cit timp mai poti amina cite ceva, te poti socoti un om fericit” si mai sint unii in oraselul asta care-si amina plecarea. Chiar daca, la un moment dat, un autocar plin cu turisti, se intoarce gol din strainataturi, pentru ca golul este singurul lucru ce pare sa le fi ramas celor care se abtin sa nu plece (...)”-- Constantin Pistea, 1 iulie 2012, pe constantinpistea.wordpress.com

Despre Autor


Horia Ursu (n. 1 august 1948, Mahaceni, Alba) este absolvent al Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai”, Cluj‑Napoca, doctor in filologie al ace­leiasi universitati. In prezent este conferentiar in ca­drul Departamentului de limbi moderne si comunicare in afaceri al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

A fost profesor asociat la Universitatea „Jules Verne”, Amiens, Franta, in perioada 1990‑1991. A beneficiat de stagii de cercetare din partea Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris (1995), si UniversitE Libre de Bruxelles (1996). Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

A debutat in vo­lumul col Generatia ’80 in proza scurta, apa­rut la Paralela 45 in 1998, unde a reeditat in 2001 Anotimpurile dupa Zenovie si alte proze.

A publicat recent un volum monografic despre proza lui Milan Kundera, Milan Kundera: teme, variatiuni si parado­xuri terminale (Eikon, 2008). Romanul sau Asediul Vienei (editia I, Cartea Romaneasca, 2007) a fost pri­mit cu entuziasm de criticii literari de diferite gene­ratii si orientari si a fost distins cu Premiul „Ion Creanga” al Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Premiul Cartea anului din partea Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj, Premiul revistei Observator cultural, Premiul revistei Tribuna pentru cel mai bun roman publicat in 2007 si Premiul „Octav Sulutiu” al revistei Familia.

Fragmente din romanul Asediul Vienei au fost traduse in poloneza (revista Lampa, 2008), maghiara (Lettre Internationale, 2009) si franceza (L’Atelier du Roman, 2010).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 396
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2012
ISBN: 978-973-46-2653-3
Dimensiuni: 10,5 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: