Asasinul orb (LIVRARE 15 ZILE)

Margaret Atwood

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Dintr-o copilarie lipsita initial de griji materiale, dar umbrita de tragedia mamei bolnave si de nefericirea viscerala a tatalui traumatizat de razboi, surorile Iris si Laura Chase pasesc nestiutoare in vartejul ametitor al vietii care nu face compromisuri. Silita sa se casatoreasca pentru a sustine financiar o afacere de familie sortita oricum colapsului, Iris, sora mai mare, accepta in lumea ei si a Laurei schimbarile care vin la pachet cu noul sot. Acest eveniment este catalizatorul unui sir nesfarsit de tristeti si ranchiune, miscari gresite si hotarari definitive.

 

Desfasurandu-se pe fundalul social devastat de conflicte politice si militare al secolului XX, povestea din Asasinul orb se intretese magistral pe trei planuri: planul prezent, in care Iris, ajunsa la o varsta foarte inaintata si folosindu-se de un umor sec si o voce lipsita de sentimentalism, isi parcurge istoria; trecutul rememorat, scindat necrutator in doua de moartea timpurie a Laurei; si lumea imaginata de personajele din cartea scrisa de Laura inainte sa moara. Numitorul comun al acestor trei cadre, desi sugerat de-a lungul cartii – uneori abia ghicit, alteori mai proeminent –, nu se contureaza concret decat odata cu finalul memorabil, cand devine evident ca pentru a pastra un secret, oricat de monstruos ar fi el, este suficient sa pretinzi ca nu exista.

 

Povestea lui Iris are puterea sa ne faca sa ne dorim ca, asemenea lui Benjamin Button, sa ne traim viata in sens invers; ba chiar mai mult de-atat, sa ne dorim sa pornim in viata cu intelepciunea varstei inaintate si sa o incheiem in inocenta copilariei.

 

„Un tur de forta.“ Chicago Tribune

 

„Genial... Exuberant... Atwood e o poeta, precum si inventatoarea unor lumi fantastice, si nici macar o fraza a prozei sale patrunzatoare, faptice si totusi mistuitoare nu da gres, imbogatind un tablou de-a dreptul grandios.“ - John Updike, The New Yorker

 

„O scriitoare formidabila cu o opera formidabila... E o placere desavarsita s-o citesti.“ The Washington Post Book World
 

„Captivanta, scrisa cu maiestrie… Dovada ca Atwood e o povestitoare plina de virtuozitate.“ The New York Times

 

„Tulburatoare in intensitatea ei… O carte stralucita, presarata cu observatii cu precizie de bisturiu si cu personaje extraordinare. Romanul acesta este scris cu atata siguranta de sine, eleganta si inteligenta incandescenta, incat isi umbreste contemporanii.“ The Atlanta Journal-Constitution

 

Cateva citate care te-ar putea interesa:

„Orice viata e un morman de gunoi chiar in timp ce e traita, si cu atat mai mult dupa aceea.”

„Oare de ce face mintea astfel de lucruri? Se repede asupra noastra, ne sfasie, isi infige ghearele in noi. Se spune ca daca ti-e suficient de foame, incepi sa-ti mananci inima.”

„Un razboi e un foc urias; cenusa lui zboara departe si se asaza incet.”

„Ce nascociri mai sunt si mamele! Sperietoare de ciori, papusi de ceara in care sa infigem bolduri. Le refuzam o existenta a lor, le inventam sa corespunda cu noi – cu dorurile noastre, cu dorintele noastre, cu lipsurile noastre. Acum ca sunt eu insami mama, stiu.”

 

De ce sa cumperi cartea:

Este poate cea mai complexa intriga dintr-un roman de Margaret Atwood.
Este opoveste coplesitoare, dincolo de sentimentalism si platitudini.
Are un final imprevizibil, dar, odata descoperit, graitor si sub semnul inevitabilului.

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale