Arta de a Vorbi în Public

Arta de a Vorbi în Public

Preț de Listă: 176,00 MDL

Preț: 140,80 MDL

Economisești: 35,20 MDL (19%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 7 persoane au cumpărat recent acest produs.

Descriere

Traducere de Miruna Andriescu.
 
Volum de referinta, publicat in numeroase editii, Arta de a vorbi in public ofera celor interesati toate informatiile necesare pregatirii si sustinerii unui discurs. Stephen E. Lucas isi fundamenteaza demersul pe teoriile clasice si contemporane ale retoricii, pe care le valorifica intr-o maniera practica, propunind diferite activitati pentru exersarea abilitatilor oratorice.
 
De la alegerea subiectului si documentare, pina la organizarea materialului si maniera de prezentare, expunerile teoretice sint sintetizate in casete si ilustrate cu povestiri sau exemple de discursuri comentate. Atit incepatorii, cit si oratorii cu experienta gasesc in acest volum explicatii clare, resurse si aplicatii variate pe care le pot folosi pentru a-si insusi principiile discursurilor publice si a deveni buni vorbitori.
 
Din cuprins:

Etica discursului public • Ascultarea si gindirea critica • Analizarea publicului • Colectarea materialelor • Argumentarea ideilor • Organizarea cuprinsului unui discurs • Introducerea si incheierea discursului • Schita discursului • Limbajul discursului • Prezentarea discursului • Folosirea materialelor vizuale auxiliare • Discursurile informative • Discursurile persuasive • Discursuri sustinute la ocazii speciale

Despre Autor
 
Stephen E. Lucas este profesor de comunicare si profesor Evjue‑Bascom de stiinte umaniste la University of Wisconsin – Madison. Este licentiat al University of California, Santa Barbara, iar diploma de master si titlul de doctor le‑a obtinut la Penn State University. Este recunoscut atit pentru activitatea sa de cercetator, cit si ca profesor.
 
Prima sa carte, Portents of Rebellion: Rhetoric and Revolution in Philadelphia, 1765‑1766, a fost distinsa cu Golden Anniversary Award, oferit de National Communication Association, si a fost nominalizata la premiul Pulitzer. Printre cele mai importante articole ale sale se numara „The Schism in Rhetorical Scholarship” (1981), „The Renaissance of American Public Address: Text and Context in Rhetorical Criticism” (1988), „The Stylistic Artistry of the Declaration of Independence” (1990) si „The Rhetorical Ancestry of the Declaration of Independence” (1998), pentru care a primit Golden Anniversary Monograph Award din partea National Communication Association.
 
Cea mai recenta lucrare a sa este Words of a Century: The Top 100 American Speeches, 1900‑1999 (2009). A primit o serie de distinctii pentru activitatea sa in domeniul educational, printre care Chancellor Award for Excellence in Teaching acordat de University of Wisconsin si Donald Ecroyd Award din partea National Communication Association, pentru performante remarcabile in invatamintul superior. Cursul sau despre retorica revolutiilor si campaniilor electorale se numara printre cele mai populare cursuri din campus si a fost selectat de doua ori pentru a fi radiodifuzat in intregul stat de catre Wisconsin Public Radio.
 
Profesorul Lucas apare in programul realizat de Education Video Group despre istoria discursurilor publice americane si in documentarul despre Declaratia de Independenta difuzat de canalul de televiziune History. Coordoneaza cursul introductiv de retorica de la University of Wisconsin – Madison inca din 1973. De‑a lungul anilor, a facut numeroase inovatii in domeniul pedagogiei si a supervizat instruirea a sute de asistenti licentiati.
 
Pe linga participarea la ateliere si colocvii pe tema discursului public, la institutii de invatamint din Statele Unite, este membru al juriului in cele mai importante concursuri nationale de discurs public in limba engleza desfasurate in China, preda la numeroase universitati din China si coordoneaza ateliere pentru instructorii chinezi din domeniu. Arta de a vorbi in public a fost publicata in China atit in editii traduse, cit si in limba engleza. Stephen Lucas si sotia lui, Patty, locuiesc in Madison, Wisconsin, si au doi fii, Jeff si Ryan. Printre pasiunile sale se numara calatoriile, sportul, arta si fotografia.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 408
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-4197-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri