Arta de a (Nu) Pierde Timpul

Mai multe poze

Arta de a (Nu) Pierde Timpul
125,00 MDL (31,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Dacă te-ai săturat să tot amâni lucrurile importante din viața ta, să cedezi tentațiilor de moment în defavoarea a ceea ce știi că trebuie să faci, să spui mereu că „de mâine“ vei face tot ce-ți propui, este obligatoriu să citești această carte. Arta de a pierde timpul, de a amâna nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței sau a lenei, se numește, în limbaj științific, procrastinare.

Cu alte cuvinte, a procrastina înseamnă a tergiversa, a tărăgăna lucrurile, a găsi o mie de pretexte ca să nu te apuci de ceva sau ca să nu termini ceva, a amâna totul până în ultima clipă. Îți sună cunoscut?

Cu toții facem asta, într-o măsură mai mică sau mai mare, indiferent de profesie sau de sex. O facem pentru că nu știm ce vrem, pentru că nu ne place, pentru că ne este lene sau, pur și simplu, pentru că nu avem chef. Iar când în jurul nostru tentațiile se înmulțesc – emisiuni interesante la televizor, prieteni noi pe Facebook, mii de site-uri web fascinante, jocuri video care dau dependență – ne este greu să renunțăm la procrastinare.

La fel de banală ca gravitația, ea ne trage în jos cu aceeași putere și ne însoțește pretutindeni, îngreunându-ne viața.Piers Steel, doctor în psihologie, autoritate recunoscută pe plan mondial, ne oferă în acest volum o prezentare cuprinzătoare a fenomenului procrastinării, de la resorturile psihologice care îl declanșează până la remediile împotriva lui. 

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Litera
Apariția: August 2013
ISBN: 978-606-686-100-7
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri