Arcul de Trandafiri. Nuvele

Mai multe poze

Arcul de Trandafiri. Nuvele
42,00 MDL (9,83 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fragment

„Oare ce o fi, că tot îmi face curte primarul, se gândi Marina. Azi, de două ori a trecut pe la poarta casei mele şi m-a întrebat:

-    Ce mai faci, Marino?

-    Ei, ce să fac, dragul meu, i-am răspuns cu frumos la frumos. Fac bine. Dar totdeauna este loc de mai bine..."

-    Asta-i cam aşa, zise oarecum primarul, dintr-odată îngrijorat că Marina nu are parte de mai bine. Şi nu mai continuă vorba, ci se trase grăbit să plece, de parcă subit îşi amintise de cine ştie ce treburi urgente.

Marina uită pe dată de el. Avea ea zoalele ei care îi furau gândurile. Bunăoară: Coliţă, unicul şi cel mai frumos copil al ei, nu-i mai telefonase de o săptămână. Mai întâi, îşi zise, nu putea să-i telefoneze fiindcă era prea ocupat...

”Din an în an mi se răreşte neamul de sânge. Dar spre marea laudă a naturii ce ocroteşte şi firul viu al ierbii, şi steaua rece din univers, nedescoperită încă, neamul meu cel mare, neamul omenesc, trăieşte. Şi din ce în ce tot mai nou, mai frumos şi mai mult este. Şi eu, în zilele de repaus, la un necaz sau la o bucurie, la o nevoie sau, pur şi simplu, la o toană a firii, vin de oriunde acasă.

Vin în satul meu unde îmi prieşte aerul şi mi-e scump pământul, care e mereu acelaşi şi ne ţine pe toţi delaolaltă - şi buni, şi răi.” -- Zina Cenuşă

Despre Autor

Zina Cenuşă născută la 4 august 1948, în satul Bocşa, raionul Făleşti, Republica Moldova (fosta R.S.S.M.), fiica Elenei (n. Diaconu) şi a lui Vasile Cenuşă.

În 1971 - absolventă a Universităţii de Stat din Chişinău, cu specialitatea Filolog; profesor de limba şi literatura română; ziarist.

Cărţi de autor: Semnele de taină, nuvele Ed. Literatura artistică, Om de bunăvoie, nuvele, Ed. Literatura artistică, Jur pe pământ, nuvele, Ed. Literatura artistică, Cincizeci de nuvele triste, Ed, Literatura artistică, Drumul spre casă, Ed. Stadiform, Culorile inimii, Ed. Stadiform.

Membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 132
Editura: Lumina
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-65-307-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri