Apel Către Lichele [Carte Electronică]

Apel Către Lichele [Carte Electronică]

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 45,00 MDL (11,25 RON)

Economisești: 44,99 MDL (11,25 RON) (49%)

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 45,00 MDL (11,25 RON)

Economisești: 44,99 MDL (11,25 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

„Paginile Apelului către lichele au fost scrise pe fundalul unei drame istorice. Ele sunt febrile pentru că au fost puse pe hârtie sub febra urgenţei de a evacua trecutul şi sub teama că ar putea să ni se întâmple ceea ce între timp ni s-a întâmplat.

Din acest punct de vedere volumul acesta este documentul unei societăţi învinse şi, confruntat cu ceea ce a urmat şi cu momentul în care ne aflăm, un document al triumfului lichelelor. El este totodată un proiect tipic de intelectual umanist (şi iluminist), care crede că o lume poate fi schimbată cu ajutorul cuvintelor.

De aceea, în cele mai multe dintre paginile acestei cărţi care are ca temă o miză a istoriei, cuvintele sunt încinse la roşu, sunt patetice, sunt forţate să îşi atingă limita, sunt urlate, imprecate, aleargă pe scenă despletite şi se bat cu pumnii în piept. Şi, pentru că între timp s-au dovedit neputincioase, ele sunt în aceeaşi măsură tragice şi ridicole.

Recenzii

,,Întreaga carte este de fapt o compilaţie de articole sau interviuri apărute, de-a lungul vremii, în diferite publicaţii, începând cu timpurile tulburi din decembrie ’89. Sunt puse pe hârtie gânduri exprimate într-un ton de un optimism fantastic cu privire la schimbarea în bine prin care se presupunea c-ar avea de trecut România, după înlăturarea regimului comunist. Un îndemn pentru tineri, pentru poporul român, de-a reveni la autenticele valori a încercat Liiceanu să prezinte aici.

Evident, speranţele cum că lucrurile vor merge mai bine, şi că vom scăpa de această ciumă ideologică sunt spulberate rând pe rând de fiecare decizie proastă pe care poporul (fie în necunoştinţă de cauză, fie fără să cântărească bine faptele) le-a luat începând cu anii ’90. Autorul nu poate decât să-şi exprime regretul că ne merităm soarta de popor aflat într-o continuă tranziţie pentru că nu ne-am încheiat socotelile în mod adecvat cu monstrul numit comunism'' - http://ioanastef.wordpress.com/2011/01/03/recenzie-de-carte-apel-catre-lichele/

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3775-8
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri