Antume

Antume

Preț de Listă: 87,20 MDL

Preț: 80,75 MDL

Economisești: 6,45 MDL (7%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Fragment

10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor

1. Nu afirma niciodată „whoah, ce cool e să fii scriitor!“ dacă observi că are tricoul destrămat.
2. Nu-l întreba ce gen de cărţi scrie. Etichetările sînt treaba cri- ticilor.
3. Nu-i povesti întîmplări interesante din viaţa ta, menționînd că s-ar putea scrie o carte după ele.
4. Nu te plînge că nu ai timp să citeşti sau să mergi la teatru pentru că munceşti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.
5. Nu te simţi obligat/ă să vorbeşti despre literatură. Un început bun ar putea fi o discuție despre ce tipuri de băutură se găsesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sînt pentru disertații, nu pentru conversații.
6. – scris ilizibil –
7. Nu-l considera expert în gramatică, punîndu-i întrebări de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie în limba română, nu e profesor de limba română.
8. Nu-i cere cu împrumut cărţile publicate, spune-i că o să le cumperi şi că o să vorbeşti despre ele abia după ce le citeşti.
9. În caz că și tu scrii, și nu arăți ca PJ Harvey, evită să-i plasezi vreun manuscris.
10. Dacă nu-ți dorești ca discuția să se termine brusc, nu-l întreba dacă trăiește din scris.

Recenzie

”O carte urbană, plină de personaje pe care n-ai cum să nu le recunoști (fie că le știi foarte bine, fie că doar ai trecut pe lângă), de culori întoarse pe toate părțile, de concepte, simboluri prost înțelese sau amestecate până ajung obiceiuri fără vreun sens anume, povești, întâmplări, inspirații și expirații.” - Blogul Andreiruse.ro

Despre Autor

Jean-Lorin Sterian este un scriitor român, cunoscut mai ales pentru textul "8 Ore, maybe someday", demisia sa literară de la Playboy. A publicat romanul "Lorgean" (Polirom, 2006) și volumele de povestiri "Baltazar și Hazardul" (Editura "Metafora", 1997), "Scriitorul a ieșit la vânătoare" (Editura "Pro Logos", 2001) și "Postume" (Editura "Amaltea", 2003), la care se adaugă micro-romanul "Clopotele bat fără noimă" (Editura "Noesis", 2001) apărut doar în format electronic.

A făcut parte din trupa de playback "Grupul Sanitar" cu care a scos albumul "Playback Superstar" şi despre care a produs recent documentarul "Lecţia de playback". E pasionat de filme, iar mai nou s-a apropiat şi de producerea lor, ca scenarist, dar şi ca regizor, deocamdată al scurtmetrajului "Principiul dragostei comunicante".

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Antume
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 233
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-92893-6-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2660

Pareri